Här är djurparken som anordnar sin egen Pride – se pingvinparet Ronnie och Reggie visa upp kärlekslyckan

På London Zoo bor pingvinherrarna Ronnie och Reggie som har funnit varandra. De har uppfostrat en son tillsammans och kärleken har hållit i sig sedan 2014. 

Nu vill djurparken hedra och lyfta HBTQ-frågor. Därför har det ställt upp en skylt med ett tydligt budskap åt besökare och avslöjar pingvinernas planer, enligt Daily mail.

”Vissa pingviner är gay, släpp det”.

Så står det på flaggan som är placerad på pingvinernas strand på ZSL London Zoo. Sammanlagt bor det 93 glada pingviner som äter, leker och simmar varje dag. Ronnie och Reggie, två fina killar, hittade varandra på stranden 2014 och har hållit ihop ända sedan dess. Personalen i djurparken säger att de är ”starkare än någonsin”, till Daily mail.

Uppfostrat ett barn tillsammans

Tillsammans har pingvin-paret uppfostrat en son, efter att de hittade ett övergivet ägg och bestämde sig för att ”adoptera” det. Lilla Kyton levde med sina pappor tills den dagen då han ville prova sina egna vingar och flyttade hemifrån deras bo.

Personalen har även sett Ronnie och Reggies kärlek till varandra i deras bo, där de myser och kramas om dagarna.

London Zoo ska fira Pride

Skylten är uppsatt för att visa stöttningen till Pride och HBTQ i kampanjen ”Get Over It” av välgörenhetsorganisationen LGBTQ, Stonewall. Och nu ska det firas Pride i djurparken.

Över helgen den 5 juli ska Pride paraden gå igenom London. Och även på London Zoo ska de fira Pride då parken kommer att pyntas och göras om för att hylla alla HBTQ-, homo- och bisexuella människor och djur. Och inte bara är det pingviner som är samkönade partners till varandra på London Zoo – varken till exempel giraffer, getter och pandor lägger någon större vikt i vilket kön de blir förälskade i.

För kärleken har inget kön.

Sprid gärna detta vidare om du också tycker att kärlek är till för alla!