Han uppfostrade gorillan, 6 år senare träffar den hans fru, trots varningarna

När mångmiljonären och viltvårdaren Damian Aspinall presenterade sin nya fru för två av hans gamla vänner, förväntade han sig knappast att han skulle behöva oroa sig för att de skulle stjäla hans hustru från honom. Särskilt med tanke på att de är gorillor!

Damian Aspinall uppfostrade de två gorillorna Djalta och Ima, från de var små gorillabebisar till att de blev 12 år gamla. Då var de fullvuxna och redo att släppas ut i djungeln.

Fyra år senare var det dags att träffa dem igen, i deras naturliga livsmiljö. Damian ville dessutom introducera sin hustru Victoria för sina två gamla kompisar. 

Eldsjälen Damian Aspinall driver en stiftelse och har under åren sett till att hundratals vanvårdade, skadade eller på annat sätt utsatta gorillor fått återvända till den plats där de hör hemma – djungeln.

Under åren har han också skaffat sig ovärderlig kunskap och bildat oskiljaktiga band med gorillorna.

Men han visste också att hans hustru Victoria inte hade samma vana – det var inte heller självklart vad Djalta och Ima skulle tycka om denna främling.

Efter att ha tagit sig fram i krokodiltäta vattendrag nådde paret äntligen gorillorna, i deras nya hem.Eftersom de gjort sig rejält hemmastadda var de inte alltför förtjusta i att människor skulle komma in på deras territorium.

Närmar sig trots varningar

Man skulle kunna tro att gorillorna glömt bort Damian, det hade ändå gått 6 år sedan se sågs! Och vet hur starka gorillor är, och hur aggressiva de kan bli.

Men dessa stora varelser välkomnade honom tillbaka med öppna armar.

Damians fru då?

Titta själva på klippet när de möts för första gången… Jag ska inte avslöja för mycket, men låt mig säga så här: Det blir ett möte ingen någonsin kommer att glömma!

Jag tror vi lugnt kan säga att Ima och Djalta ”godkände” Damians nya fru – nästan så mycket att de ville behålla henne för sig själva! 

Det verkar som djur har en alldeles särskild förmåga att komma ihåg de människor som en gång varit aktsam mot dem. 

Vissa tror att det bara gäller husdjur, som hundar och katter – men detta klipp visar att banden kan vara otroligt starka mellan vilda djur och deras beskyddare. 

Dela vidare detta möte på Facebook om du också blev rörd ända in i själen av att se detta!