Grannar upptäcker hur märklig varelse springer omkring planlöst – nödsituationen är uppenbar

Det var i november 2018 som en grupp invånare i Rocky Point på Long Island, New York, upptäckte en mycket märklig varelse som vandrade omkring i deras område.

Det stod snart klart att varelsen i fråga var ett djur som var i behov av hjälp, skriver djursajten The Dodo.

Stackaren hade nämligen en stor, orange plastburk som satt fast på hennes huvud.

Invånarna i området försökte först närma sig det vilda djuret, men det sprang snabbt iväg, enligt The Dodo.

Det visade sig att det handlade om en hjort – och hon var väldigt rädd.

I behov av mat

Hjortens huvud satt helt fast i plastburken, vilket gjorde det omöjligt för djuret att se ordentligt och naturligtvis kunna äta vad den behövde. Det var uppenbart att hjortens var i stort behov av mat, vilket fick människor att frukta för hennes liv.

Nyheten om hjortens situation nådde också Facebook, där gruppen Strong Island Rescue League lade upp ett foto av djuret. De ville med detta få hela lokalsamhällets uppmärksamhet – så att hjorten skulle kunna få den hjälp den behövde. Förhoppningen var att hjorten skulle vara kvar på plats en tid och ge dem chansen att komma fram och hjälpa henne.

Upptäcks på gården

Det gick fem dagar innan hjorten sågs igen. Hon upptäcktes ensam, hungrig och säkert livrädd på en grannes gård. Det går knappt att föreställa sig hur det stackars djuret måste ha känt sig vid det här laget.

Det var då djurräddningsgruppen gick till handling – och gjorde vad de var tvungna att göra för att rädda hennes liv.

Foto: Facebook/Strong Animal Island Rescue League

Den första som närmade sig hjorten var Frankie John Floridia från räddningsgruppen. Efter lite kamp lyckades Frankie ta tag i henne och lägga henne på marken.

Han drog sedan snabbt och enkelt plastburken från hennes huvud. Hjorten sprang omedelbart ut i det fria. Om hon hade kunnat tala så hade hon säkert tackat denna djurhjälte!

Happy Monday! Strong Island Animal Rescue League does it again! The deer whose head was trapped in a plastic container…

Posted by Strong Island Animal Rescue League on Monday, November 26, 2018

Förhoppningsvis kunde hon snabbt få något att äta efter sin hemska situation. Frankie och räddningsorganisationen har sedan dess hyllats för sitt agerande i såväl sociala medier som i tv och tidningar, där deras heroiska insatser har uppmärksammats.

Det finns en uppenbar läxa att dra här. Släng aldrig skräp i naturen! Detta rådjur hade turen att få hjälp i tid, men tänk på andra djur som kanske inte är lika lyckosamma.

Vi tycker att den här historien måste delas med alla som en viktig påminnelse! Släng aldrig era sopor i naturen.