Fotograf sätter upp en stor spegel i djungeln – titta nu när Gorillan upptäcker den…

Om du haft katt eller hund har du säkert någon gång fått dig ett gott skratt åt dess reaktion när den ser sig själv i spegeln. Att spegla sig är en naturlig sak för oss människor, men för djur som inte vet vad en spegel är kan det blir otroligt förvirrande att se någon röra sig likadant som en själv.

Fotografen Xavier Hubert-Brierre lyckades fånga en vild gorillas oslagbara reaktion på sin egen spegelbild, efter att ha monterat en stor spegel mitt i djungeln.

 

 

 

Den franska fotografen Xavier Hubert-Brierre blev nyfiken på hur vilda djur skulle bete sig om de fick syn på sin egen spegelbild. Med hjälp av några andra lät han montera upp en stor spegel mitt i djungeln, i hopp om att vilda djur skulle lägga märke till den.

Gorillan visade vem som bestämmer…

Och han blev inte besviken. Både apor, en elefant och en leopard dök upp, alla förbryllade över vad de såg framför sig.

Den bästa reaktionen stod dock gorillan för. Eftersom gorillor har en alfa hanne-roll som de tar på allvar ligger det i deras natur att visa sig farliga om de ser ett potentiellt hot. Den här gorillan i filmen visade sannerligen var skåpet skulle stå, dock till sin egen hotfulla spegelbild…

 

 

Gorillan tar sats och springer mot motståndaren i spegeln i full fart, för det finns ju bara rum för en stor alfahanne. Han blir dock snabbt varse om att det är något skumt med det han ser framför sig.

Djur är bra roliga när de utforskar saker. Ingen djur kom till skada, då de endast var tänkt som ett test. Dela gärna så att andra får se det roliga klippet.