Fågeln sitter förstenad på röret – då sträcker mannen ut handen och inser att något är väldigt fel

Det är inte alla hjältar som bär mantel.

Några av dem bara helt vanliga människor – som den här äldre herren i videon nedan.

Nelson Wilson har ett stort djurhjärta och han bryr sig verkligen om alla levande ting som lever kring hans hus, oavsett storlek.  Så därför tvekade han inte en sekund när han såg att en liten fink var i desperat behov av hjälp utanför fönstret.

Och inte bara det att han räddade den lilla fågeln – Nelson passade även på att bjuda på ett smart tips som alla djurvänner borde ha koll på!

Det var en kall vinterdag när Nelson såg att något var på tok utanför hans hus. En liten fågel hade stannat till vid Nelsons varmvattenberedare för att ta sig en slurk vatten – och nu kunde den inte flyga därifrån.

Youtube/Nelson Wilson

Fågelns ben hade blivit våta efter badet och när den satte sig för att vila på ett metallrör bredvid frös fötterna fast.

Nelson hörde hur fågeln kvittrade närmast panikslaget och gick närmare för att undersöka saken.

Han greppade försiktigt tag i fågeln och började sedan att blåsa sin varma andedräkt över de frusna fötterna.

Youtube/Nelson Wilson

Och efter några minuters räddningsaktion hände det fantastiska – titta gärna på videon här nedan för att uppleva det på egen hand.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/J8pBeKqgXw0″ /]

Jag tycker vi ska ta chansen och hylla alla djurhjältar som finns i vår värld – Nelsons gest värmde lite extra i hjärtat. Utan hans hjälp hade fågeln förmodligen frusit ihjäl.

Tveka inte att dela med sig av hans tips på Facebook och samtidigt hylla en man med ett stort hjärta!