Fiskare får oväntat besök av björn – nu fascinerar filmen tusentals

Det finns människor som vill våra älskade djur illa. De förtalar, jagar och behandlar våra djur och vår natur som om det är människans fullständiga egendom. Alla vi djurvänner vet att så inte är fallet. Vi delar på denna jord tillsammans med både djur och natur, och måste därför behandla den med största respekt.

Och just respekt är ordet för det mäktiga klippet här nedanför.

I den här videon, som i skrivande stund fascinerat 11 miljoner människor på Youtube, får vi se hur en fiskare får oväntat besök. Han skakar förmodligen av rädsla, men lyckas ta fram mobilen för att fånga ögonblicket på film. Vad som sedan utspelar sig framför våra ögon är ett ögonblick där natur, djur och människa är i fullständig symbios.

Björnen ställer sig bredvid mannen och tittar ner mot floden, till synes helt oberörd över att det sitter en människa bara en meter från honom. Efter några sekunder sätter björnen sig ner rakt på rumpan i gräset. Han tittar åt mannens håll, och sedan ner på vattnet igen. Han ville helt enkelt bara ta det lite lugnt och njuta av utsikten en stund.

Om det inte var för det brusiga ljudet från floden skulle man förmodligen höra mannens hjärta slå dubbelslag av nervositet i filmen.

Efter en minut tröttnar björnen och vänder sig om för att traska vidare, och man kan höra att mannen skriker till lite när björnen passerar väldigt nära honom.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/rbE53XUtVw0″ /]

Vad ondsinta människor än må säga, så förstår djur mer än vi tror. De känner direkt när en människa visar respekt – och behandlar människan därefter.

Nu hjälps vi åt att dela detta fantastiska ögonblick vidare till alla våra vänner.