Familjen räddar en ekorre – 8 år senare kommer hon tillbaka och vill visa något

Djur har en förmåga att komma nära hjärtat på oss människor. Även om jag själv mest är van vid husdjur som hund och katt finns det flera exempel på mer vilda djur som också blivit familjemedlemmar.

När Brantley Harrison från USA och henens familj räddade en skör och skadad liten ekorre 2009 och sedan släppte ut henne i naturen igen, hade de knappast räknat med att få se djuret igen.

Men åtta år senare kommer ekorren, som de döpt till Bella, tillbaka för att hälsa på nästan varje dag – så länge som det finns lite att äta, så klart.

Det var efter en svår attack av en uggla som den lilla ekorren nästan dog. Hon blev då omhändertagen av familjen Harrison, i amerikanska South Carolina, och fick bo tillsammans med tre andra ekorrar.

Familjen döpte henne till Bella och tog hand om henne som en riktig familjemedlem. Bella stannade med familjen till våren 2010, och återhämtade sig med hjälp av en stadig kost på bland annat frukt och nötter.

Instagram/cidandbella

Till slut var hon redo för att släppas ut från sitt adoptivhem och ut i naturen för att leva sitt liv som fri ekorre. Men faktum är att Bella aldrig går särskilt långt från familjen och kommer fortfarande tillbaka för att hälsa så ofta hon kunde – och oavsett hur mycket tid som gått sedan hon fick hjälp av familjen med att återhämta sig.

Instagram/cidandbella

”Bella sitter ofta vid ytterdörren och väntar på att någon ska upptäcka att hon tittat förbi. Ibland har hon också hoppat upp på fönsterbrädan utanför vardagsrumsfönstret för att kika in och bli upptäckt”, berättar Brantley Harrison för sajten The Dodo, enligt boredpanda.com.

Instagram/cidandbella

Det mest fantastiska med historien är ändå att Bella, åtta år efter sin vistelse hos familjen, kom tillbaka för att få hjälp med en skadad fot – och då hade magen full med ekorrungar, vilket innebar ytterligare några månaders rehabilitering hos familjen Harrison.

Hon hade med andra ord knappast glömt sin familj utan kom till och med tillbaka för att få hjälp med det viktigaste som finns – sina egna barn.

”Det var verkligen fantastiskt att få se ungen som jag uppfostrat nu uppfostra sina egna ungar”, säger Brantley Harrison.

Det är verkligen speciellt med djur, och den här historien visar verkligen vilket fint utbyte vi människor och djur kan ha av varandra. Dela gärna med dig av den så att fler får läsa om den härliga ekorren!