Fågelparet förlorade sitt barn – hittar föräldralös ankunge och behandlar den som sin egen

Fågelparet förlorade sitt barn – hittar föräldralös ankunge och behandlar den som sin egen

Mycket skiljer oss åt från vilda djur, men när det kommer till moderskänslor och föräldraskap är vi ofta ganska lika. I många fall har vi faktiskt ett och annat att lära av djurs lojalitet mot varandra.

Ett bra exempel på det är de här bilderna på vilda fåglar som räddar en föräldralös ankunge. Trots att de är av olika arter och ser helt annorlunda ut så tar e hand om ankungen som om de vore deras egna.

En fågelskådare skulle fota ett par svartnäbbade islomer i sin naturliga miljö, och fick en rejäl bonus i sin kamerarulle.

Vad fågelskådaren inte hade räknat med, var att han skulle bevittna och föreviga en familjetragedi, som övergick till en fin kärlekshistoria.

Enligt djursidan The Dodo så hade de två svartnäbbade islomerna förlorat sin fågelunge.

I samma veva hade en lite ankunge förlorat sin mamma, och var ensam och vilsen ute i den stora världen.

 

Posted by Wild Birds Unlimited of Royal Oak, MI on Monday, July 29, 2019

 

Anpassat sig till sitt nya liv

Ett normalt beteende bland djur är att de inte kommer överens med andra arter som är olika dem själva. Därför var just detta fall så unikt.

Fågelskådaren fick se hur de två svartnäbbade vilda fåglarna, plockade upp en föräldralösa ankungen, och uppfostrade den som att det var deras.

Trots att dessa två fågelarter har olika levnadsvanor så verkar ankungen ha anpassat sig bra till sitt nya liv, då flera foton tagits på ”familjen” tillsammans.

The Wisconsin Loon Society reports a pair of loons are raising this duckling.#Looney

Posted by Steve Grant KY3 News on Friday, July 26, 2019

Detta är ju helt underbart att se. Som sagt, vi har mycket att lära av djurens lojalitet ibland. Dela gärna för att visa andra.

Video: 10 av världens mest utrotningshotade djur