En hermelin smyger sig upp på familjens studsmatta – sekunder senare kan ingen hålla sig för skratt

Den lilla hermelinen smyger sig upp på studsmattan. Vad det vilda djuret gör härnäst får nätet att vika sig av skratt.

Robert Fuller i Thixendale, North Yorkshire, Storbritannien märkte tidigt att familjens studsmattor väckte stort intresse bland vilda djuren i närheten.

”Jag märkte först en hermelin på studsmattan omkring 2015. Det hade snöat och jag följde djurets tassavtryck hela vägen upp till studsmattan och över det också!” säger Robert till djursajten The Dodo.

Fångas på familjens kamera

Med tiden har han satt upp flera kameror i trädgården och dessa har nu fångat små hermeliner som tar tillfället i akt att låna studsmattorna när de tror att ingen ser på.

”Det verkar som om hermelinerna möts vid studsmattan för att leka och ha kul! De verkar gilla materialets struktur och använder den för särskilt hoppande lekstrider och stretching”, säger Robert.

De små djuren roar sig på studsmattan men leker också kurragömma och tränar på en del färdigheter som de behöver som vuxna.

”Hela barnens klätterställning har varit bra för att öva sina jaktfärdigheter och till och med spela en kurragömma version”, sa Fuller.

Flera vilda djur

Men de är långt ifrån ensamma på mattan. Även ugglor, grävlingar och andra vilda djur har letat sig till trädgården för att testa.

Och familjen Fullier tycker inte att det är jobbigt att dela med sig. De är bara glada att djuren hittat dit.

Se mer av djurens tokiga upptåg i trädgården här: