Elefantungen kämpar för livet i livsfarliga gyttjehålet, då gör männen det enda rätta

Till skillnad från oss människor har många djur svårt att klara sig ur knipor vi annars troligtvis klarat oss ifrån.

Så var det för den här elefantungen, som gått ner i ett djupt lerhål och hade inga som helst chanser att ta sig därifrån på egen hand.

Ett antal personer fick syn på elefanten, men insåg att de inte kunde göra något utan mer hjälp. Det var då de tog ett livsavgörande beslut.

På den kenyanska savannen lever många vilda och häftiga djur. Långt ifrån ett zoo eller människor får de springa runt i frihet och leva sina liv bäst de själva vill, precis så som vilda djur ska få leva.

Men ibland kan saker och ting gå snett, någonting ett antal människor i reservatet fick se när en elefant fastnat i en stor lergrop.

Bildkälla: Youtube/Storytrender

Kämpade för sitt liv

Elefantungen hade av någon anledning fastnat i det djupa hålet och det enda som syntes var hans lilla huvud och snabel. I tolv timmar hade den kämpat för sitt liv i det djupa hålet – och människorna runt om kring visste inte vad de skulle till.

En sak var i alla fall säker, de vägrade lämna elefanten åt sitt sorgliga öde – och direkt började de fila på en plan för att rädda honom.

Bildkälla: Youtube/Storytrender

I närheten arbetade ett byggföretag och människorna insåg att det kunde vara till nytta.

Till deras stora lycka hade företaget en stor grävskopa. Och snabbt förstod de hur den lilla elefanten kunde räddas.

Bildkälla: Youtube/Storytrender

Började gräva

Snabbt fraktade de den stora grävskopan till lerhålet och började gräva. För varje grävtag som togs kunde elefanten röra sig lite mer.

Till slut skulle alla få bevittna de stora glädjescenerna.

Bildkälla: Youtube/Storytrender

Grävskopan grävde bort leran och fram kom den lilla elefantungen, som nu äntligen kunde stå på egna ben och känna torr mark under sig.

Efter tolv hemska timmar, helt utelämnad, fick han äntligen springa på savannen igen och återförenas med sin familj.

Bildkälla: Youtube/Storytrender

Ögonblicket var fantastiskt för alla människor i närheten och om de inte hade gjort någonting speciellt den där dagen kunde de i alla fall ta med sig en sak.

Tack vare sin envishet och vilja att hjälpa till räddade de livet på ett djur. Det om någonting är en sak att vara väldigt stolt över.

De människorna som räddade den lilla elefantungen förtjänar att uppmärksammas. Dela vidare för att hylla deras hjärtevärmande insats!