Elefantunge ska bada för första gången – reaktionen får miljoner djurvänner att vika sig av skratt

Elefanter är bedårande djur. De är söta, vänliga och sociala mot alla runt omkring sig. De är dessutom ett av världens intelligentaste djur.

Men deras storlek gör kanske inte djuren till de allra smidigaste.

Ett urgulligt exempel på det är den här elefantungen som ska ta sig ett bad.

I en video på Youtube som har setts över 18 miljoner gånger får man se hur elefanskötaren ställt fram en liten orange pool för elefantungen att bada i.

Foto. Youtube

En turist vid namn Claus Jørgensen filmade händelsen. I videon ser vi hur den lilla elefantungen närmar sig bassängen och känner försiktig på vattnet med snabeln för att sedan störta i med huvudet före.

Reaktionen får nätat att skratta

En fullvuxen elefant, gissningsvis ungens mamma, står i bakgrunden och tittar till honom medan turisterna viker sig av skratt åt elefantungens beteende i vattnet.

Gång på gång faller han pladask i vattnet. Det ser inte speciellt bekvämt ut där han rullar omkring men däremot verkar han älska badet och reaktionen är urgullig.

Han testar igen, den här gången med en annan teknik men faller i ännu en gång. Han sprattlar med benen i den lilla poolen och får snart hjälp av turisterna att duscha i vattenslangen.

Men som den lilla busunge han är tar han tag i slangen och springer i väg.

Foto: Youtube

Tusentals reaktioner

Videon har över 3000 kommentarer och alla är lika överens om hur videon får en att bli lite gladare.

”Jag älskar hur babyelefanter inte är medvetna om hur mycket utrymme de upptar. De går runt och in i människor och typ ”titta på lilla söta mig.” Jag är som en liten chihuahua!'”, skriver en person.

”Det här kommer göra din dag lite roligare”, skriver en annan.

”Jag log hela videon igenom”, skriver en tredje.

Det här måste alla se.

Den här elefanten är bara för gullig. Dela gärna artikeln om du håller med och sprid glädjen vidare.