Elefantbebisen kämpar för sitt liv i leran, men titta nu vem som kommer för att rädda honom
elefant

Elefantbebisen kämpar för sitt liv i leran, men titta nu vem som kommer för att rädda honom

Djur världen över kan åstadkomma de mest häpnadsväckande saker. Och kanske är det framför allt de gånger då de verkar ha liknande känslor och instinkter som oss människor som de är allra häftigast.

Det skulle dessa turister i en nationalpark i Sydafrika få se med egna ögon, när en elefantbebis fastnat i ett vattenhål.

Desperat försökte den klättra upp tillbaka till sin familj, men förgäves. Det var då elefanterna tog saken i egna händer – och det en person i närheten fångade på film är minst sagt helt fantastiskt.

Elefanter är ett av världens häftigaste djur enligt mig. Stor oro har spridit sig de senaste veckorna efter en mystisk massdöd av elefanter i Botswana, men samtidigt har arten haft sina positiva fläckar.

Elefantboom i Kenya

I Kenya har så många som 138 elefantkalvar fötts i år, och fortsätter trenden kan det bli det bästa året i modern tid.

elefant
Bildkälla: Youtube/Wild Wings Safaris

Elefanter är unika och smarta, samtidigt som de har mycket empati och känslor. Och det som dessa turister i Sydafrika fick se under en safaritur var någonting häpnadsväckande.

En elefantunge hade fastnat i ett grunt vattenhål, men kunde inte ta sig därifrån. Den var fast och snart var desperationen ett faktum.

Elefantunge fast i vattenhål

Trots att vattnet i sig inte var något vidare djupt var kanten upp till säker mark desto högre. Den kunde inte hoppa upp och försökte förtvivlat ta sig upp för egen maskin.

Turisterna, som inte kunde ingripa, såg på håll hur den lilla ungen kämpade i leran. Men när hoppet såg ut att vara ute förändrades allt – när några familjemedlemmar inledde en räddningsaktion.

elefant
Bildkälla: Youtube/Wild Wings Safaris

När det kommer till att lyfta saker har elefanterna ingen vidare hjälp av sina ben. Men snabeln är däremot väldigt stark – och den skulle i det här fallet visa sig vara livsviktig.

Desperat att ta sig upp

En elefant förstod att ungen inte skulle klara sig ut ur vattenhålet på egen hand. Snabbt var den framme, ställde sig tätt intill och lugna den stressade elefantbebisen.

Med hjälp av snabeln började den sedan arbeta hårt för att få upp bebisen, och snart ingrep flera andra familjemedlemmar.

elefant
Bildkälla: Youtube/Wild Wings Safaris

Flera elefanter satte sina snablar runt om den lilla ungen och bildade vad som skulle kunna jämföras med ett rep.

Snart kunde de dra upp den från vattenhållet – och äntligen var familjen tillsammans igen.

Underbara räddningen

Den lilla ungen kan fortsätta att skutta runt och utforska den stora världen den fötts in i. Men vi får hoppas att den i framtiden kommer vara försiktigare och undvika läskiga saker så som stora vattenhål.

Se elefanternas fantastiska räddningsaktion i spelaren nedan.

Elefanter är verkligen helt fantastiska djur, så underbart att de lyckades rädda den lilla bebisen.

Tycker du också detta var ett häftigt klipp? Dela gärna vidare artikeln till dina vänner så de också får chansen att se det.