Här tar personalen den fyrbenta tjuven på bar gärning

Det hade länge skett mystiska snatterier i den lilla familjeägda butiken i Toronto, Kanada. Ägarna upptäckte att chokladkakor stals regelbundet – trots att de inte såg någon människa i butiken.

Det hela förblev ett mysterium. Till de en dag tog tjuven på bar gärning.

Och det var inte riktigt den typ av tjuv de hade förväntat sig…

Det visade sig nämligen att det var ett gäng ekorrar som låg bakom stölderna.

Ekorrarna hade lärt sig att de kunde smita in i affären när dörrarna stod öppna. Sen låg chokladkakorna lämpligt nog längst ner på en hylla vid ingången – precis inom räckhåll för deras små tassar.

Har lärt sig var maten finns

Cindy Kim, som är en av butikens ägare, erkänner att de får skylla sig själva. Hennes pappa hade tidigare matat fåglarna precis utanför butiken, och även ekorrarna i området brukade komma dit för att äta, berättar hon för The Dodo.

Så när pappan slutade lägga ut fågelfrön hittade ekorrarna helt enkelt en annan källa till mat.

Facebook

Hon berättar att ekorrarna stulit runt 40 chokladkakor förra hösten. Familjen har lärt sig ungefär när de brukar komma förbi, och jagar bort dem ibland. Men ekorrarna är smarta och lyckas fortfarande stjäla choklad då och då.

Jag kan inte låta bli att le när jag ser ekorre-tjuven i videon nedan, även om jag förstår att det är jobbigt för butiksägarna med alla stölder.

Mitt förslag är att de börjar lägga ut lite mer ekorrvänlig mat utanför affären igen. Då kanske de slipper stölderna – och ekorrarna får nyttigare mat i magen också!

Här nedan kan du se en film på en av ekorrarna som stjäl choklad.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/KNL2TWqKDcI” /]

Fick du också ett leende på läpparna när du såg detta? Dela gärna filmen vidare till dina vänner!