Dotter ser konstigt pynt i julgranen – sekunder senare hör mamma skrik från vardagsrummet

Med julen kommer också många traditioner. Många av dessa kan nog de flesta skriva under på finns i alla hem, men andra är desto mer unika.

När tar man in julgranen? Och ska julosten verkligen finnas med på julbordet bara för att? Oavsett bjuder julen alltid på härliga överraskningar, men vad familjen Newman i Georgia, USA, var med om var desto mer udda.

I julgranen såg plötsligt dottern någonting konstigt. Och insåg snart att det var en varelse som verkligen inte hörde hemma där.

Många anser att julgranen ska stå i hemmet i flera veckor innan julafton, medan andra har traditionen att klä den tätt inpå julafton.
I vår familj brukar vi alltid klä den kvällen innan och i någon dag får den stå ute i garaget och vänja sig vid temperaturen.

Hittade udda julpynt

Det finns en mängd djur, exempelvis spindlar, som lever sina liv i granen som av de flesta kläs med glitter, ljus och annat pynt. Men familjen Newman i Georgia, USA, fick besök av en betydligt större julkompis.

Bildkälla: Youtube

Mamma Katie McBride Newman och hennes två barn India och Jack såg en morgon att det var någonting i granen som inte stämde. De hade alltid samma pynt i det vackra trädet, men den här gången hade något annat satt sig på en av grenarna.

Det visade sig vara en liten uggla, skriver CBS.

Uggla i julgranen

10-åriga India fick syn på den och hoppade till när den öppnade sina ögon, skriver CNN. De hade flertalet pyntfåglar i trädet, men givetvis var dessa just pynt i plast.

Familjen har ingen aning om hur länge den lilla ugglan levt i granen. De köpte den i början av december och det var inte förrän den 12:e december de hittade den.

Bildkälla: Youtube

Mamma Katie försökte hjälpa den lilla ugglan ut, men den ville inte röra sig.

Släpptes ut i det fria

Till slut ringde de till Chattahoochee Nature Center som bad henne ge den lite mat, exempelvis rå kyckling, tills dess att de kunde komma och hämta den.

Två dagar senare kom djurräddningen och hämtade ugglan. De undersökte ugglan, som inte var skadad, och kunde senare släppa ut den i det vilda.

Vilken tur att familjen hittade ugglan så att den fick komma ut i det fria.
Hoppas nu att den, likt familjen Newman, får en riktigt god jul!

Djur är verkligen fascinerande, dela om du håller med!