Djurvännerna får syn på svart prick i snön, tittar närmare och inser att det är bråttom

Att titta upp och vara vaksam om sina omgivningar kan verkligen rädda liv.

Det skulle skoteråkarna Jonathan och hans vänner få erfara när de var ute och åkte i det snöiga landskapet på Newfoundland, Kanada.

För plötsligt, mitt i det snöiga landskapet fick de syn på någonting sticka upp ur snön. Och när de närmade sig insåg de att en räddningsaktion var nödvändig.

Jonathan och hans vän hade tagit skotrarna för att se över området efter ett kraftigt snöfall på Newfoundland i Kanada. Men vad som till en början var en lugn och skön dag ute i naturen skulle snart utvecklas till någonting helt annat.

Ute på ett fält fick de syn på en svart prick som stack upp ur snön – och den rörde sig.

Bildkälla: Youtube

De bestämde sig för att ta sig närmare den svarta pricken, och när de kom fram fick de se någonting de aldrig sett tidigare.

En älg hade fastnat i snön, kraftlös och trött och kunde inte ta sig upp för egen maskin.

Bildkälla: Youtube

Skyndade efter spadar

Tur var att Jonathan insåg att de behövde hjälpa till och med sig på skotern hade de spadar. Utan att tveka började de gräva, allt för att rädda den stackars älgen.

Snön var tung och älgen hade ingen som helst chans att ta sig ut. Medan de jobbade stenhårt med att försöka få bort all snö låg älgen och tittade på, som om den visste att den höll på att bli räddad.

Bildkälla: Youtube

Efter många tunga lass snö som skottats bort fick de äntligen se älgens hela kropp, och utan problem kunde den vandra iväg tillbaka ut i det fria.

Älgen stannade upp några meter bort och tittade på Jonathan och hans vänner som om den sa ”tack”.

Bildkälla: Youtube

En dag i den vackra naturen utvecklades till en räddningsaktion. Och människor som Jonathan, som gjorde allt för att älgen skulle få hjälp, är riktiga hjältar.

Trots att de fascinerades av den vackra varelsen konstaterade Jonathan att de skulle hålla sitt avstånd. Inte bara för att älgen kan skada människor med sin kraft, utan för att respektera deras revir.

– Du är i deras hem när du är ute och reser i naturen, så vi vill inte störa den. Vi höll vårt avstånd och lät den vara ifred, säger Jonathan till The Guardian.

Jonathan och hans vänner är riktigt hjältar som räddade älgen undan snön. Tryck på dela så fler får chansen att läsa om deras fina räddningsaktion.