Djurvän ger vatten till uttorkad koala – då sträcker sig djuret efter hans hand för att säga tack

Brandkatastrofen som härjar i stora delar av Australien påverkar både människor och djur.

Bara i New South Wales kan så många som hela 480 miljoner djur ha mist livet till följd av skogsbränderna, uppger SVT.

Men det finns också hopp.

Samtidigt som det rapporteras om dessa hemska siffror, träder också djurvänner fram. Massor av volontärer hjälper landets vilda djur och många har kunnat räddats efter godhjärtade människors hjälp.

Foto: Twitter

Nu sprids ett videoklipp på nätet som visar just detta. Det är kanske det finaste klippet som finns på sociala medier just nu.

Det är en man som ger en vild koala vatten – och det verkar som om han får ett underbart tack. För plötsligt, efter att koalan har fått lite vatten, så sträcker den sig efter mannens hand – och tar tag i den. Som om koalan vill tacka mannen. Det är lite oklart om just den här koalan har drabbats av bränderna i Australien, men han verkar åtminstone törstig – och tacksam.

Foto: Twitter

Att ge koalor vatten på detta vis kan dock vara farligt, menar veterinären Michael Pine. Han säger till Daily mail att de kan få in vatten i lungorna och i värsta fall dö av att dricka vatten ur flaska. I stället ska man ge dem vatten i skål, säger Pine till tidningen.

Detta var kanske inte just den här mannen medveten om, och klippet är ändå fint att se. Det verkar som om både mannen och koalan var glada efteråt.

Se det fina videoklippet här nedanför:

https://twitter.com/BestVideosviral/status/1216398575283982338

Nu delar vi detta vidare för att tacka alla djurvänner som hjälper till i Australien!

TV: 10 av världens mest utrotningshotade djur