Simone hittar övergiven ekorrbebis träd: 6 månader senare inser hon vad den försöker visa henne

Många drömmer om att någon gång under sin livstid få ha ett husdjur. För det flesta är det kanske en hund eller en katt som lockar. Men alla får inte välja vilken typ av djur de får ta hand om.

Simone Serfontein hade aldrig kunnat drömma om att hon skulle bli ”mamma” åt en liten ekorre.

Historien började en kall oktoberdag i Sydafrika. Simone blev vittne till att en liten ekorrunge ramlade ur sitt bo. Hon väntade på att hennes mamma skulle komma och plocka upp henne, men hon fick vänta förgäves.

Mamman kom aldrig och tillslut kände Simone att hon var tvungen att göra någonting för att hjälpa den lilla ungen som inte kan ha varit mer än några dagar gammal.

”Vi trodde inte att den lilla saken skulle klara sig men vi var tvungna att försöka hjälpa den”, sa Simone till The Dodo och fortsätter:

”När vi plockade upp henne var hennes kroppstemperatur väldigt låg och hon var uppenbart rädd. Hennes ögon var fortfarande stängda… Vi höll henne varm och tillslut så slutade hon skrika”.

Fick namnet Dingetjie

Ekorren fick namnet Dingetjie och fick flytta hem till Simone och hennes pojkvän Chrisof.

Simone hade ingen aning om hur man tog hand om en vild liten ekorre och fick söka svaren på internet.

Dingetjie behövde matas flera gånger varje natt och det var nästan lika krävande som att ta hand om en riktig bebis.

Simone tillverkade en liten bur åt ekorren, men det blev snabbt tydligt att den inte alls tyckte om att vara instängd. Istället fick hon flytta in i en skokartong och fick följa med Simone vart hon än skulle.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie The Squirrel (@dingetjiethesquirrel)

Varje morgon de första månaderna fick Dingetjie till och med följa med Simone till jobbet. Men Simone visste att hon snart skulle bli tvungen att släppa tillbaka ekorren i det fria.

Simone bodde nära en nationalpark och hon visste att det fanns många djur som kunde vara farliga för Dingetjie om hon inte var redo. Men så fort hon släppte Dingetjie var det som att hon alltid hade levt i det fria.

Trodde det skulle bli sista gången de sågs

Simone som blivit kär i den lilla krabaten var rädd att det skulle bli det sista hon såg av sin vän, men ack så fel hon hade.

Dingetjie kom ofta på besök och snart var hon ”hemma” så ofta att Simone alltid lämnade ett litet fönster på glänt så att hon skulle kunna ta sig in oavsett tid på dygnet.

När Dingetjie var sex månader gammal tyckte Simone att ekorren hade börjat lägga på sig lite.

Dingetjie var dräktig och tillbringade allt mer tid hemma hos Simone och hennes pojkvän. Tyvärr var hennes första unge dödfödd, men Dingetjie blev snart med barn igen. Den här gången födde hon en frisk liten ekorrtös.

View this post on Instagram

A post shared by Dingetjie The Squirrel (@dingetjiethesquirrel)

Idag är Simone ute i det fria mestadels av tiden, men hon vet att hon alltid har en trygg plats att komma till om hon behöver.

Man ska aldrig ta djur från det vilda förutom i nödfall eftersom att djurens riktiga mamma kan överge dem om de luktar människa.

I detta fallet verkar det dock som att Dingetjie skulle ta dött om det inte vore för Simone. Jag hade aldrig trott att en ekorre skulle bli så lojal och vilja besöka sin ”mamma” även efter att hon blivit släppt i det fria.

Att hon valde at komma hem för att föda inte bara ett utan båda sina barn tyder verkligen på att hon kände sig trygg hemma hos Simone.

Dela denna otroliga historia med dina djurälskande vänner på Facebook så att alla får ta del av den!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/iHDWcb4Yz36038j-DdUTkPUGhcW_OztyzoqoDWmnIvndSxAwOnKtzLGiyxCqKcct?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1280″ /]