Delfinbebis dog av utmattning – nu vill folk att nöjesparken stänger ner

Klagomål och stark ilska har riktats mot en vatten- och nöjespark i Bulgarien, efter att en delfinbebis dött av att ha varit utarbetad, det rapporterar The Mirror.

”Detta betyder bokstavligen att förhållandena i parken inte ens lever upp till minimun standard för djurhållning på ett sånt ställe”, säger Yavor Gechev, representant för Djurrättsorganisationen Four Paws.

 

Den lilla delfinungens död har väckt stor uppmärksamhet bland djurvänner världen över.

Delfinen på vattenparken i Bulgarien var endast nio dagar gammal när den dog av utmattning, det rapporterar BBC.

Mammorna får lämna sina nyfödda för att delta i shower

Flera besökare har vittnat om att delfinerna tvingas delta i shower bara någon vecka efter att de fötts. Och deltar de inte själva så är det deras mammor som tas ifrån dem, allt för att underhålla publiken.

”Du kan inte få en mamma att lämna sitt barn för att delta i showen. Det kan hända ungefär sex månader efter födseln. En bebisdelfin deltar i föreställningar nio dagar efter att den föddes – det har aldrig hänt i detta delfinarium! ”, säger biologisten Tsvetan Stanev, som har granskat parkens förhållanden.

OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock

Det här måste få ett stopp. Dela för att höja rösten och visa att du är emot att delfiner används för underhållning på det här sättet. 

Video: Världens mest utrotningshotade djur