Därför ska du aldrig klappa eller ta en ”selfie” med djur i fångenskap: ”Har inte en chans”

Turister köar för att få klappa eller ta ”selfies” med vilda djur i Sydafrika. Det kan verka harmlöst, men vad de inte vet är de sponsrar att djuren vanvårdas i fångenskap och en för dem onaturlig miljö.

Nya bilder från Humane Society International/Africa visar hur alarmerande situationen med vilda djur och turism i Sydafrika är, i hopp om att fler ska bojkotta industrin.

– Det är en sorglig situation, säger Audrey Delsink, chef för Humane Society International/Africa.

Turisterna tror att lejonen är välmående och tas om hand av volontärer, men bilderna från Humane Society International visar en helt annan, mörk sanning.

 

”Faciliteter som dessa, och säkerligen just dessa lejon, utnyttjas som turistattraktioner att kela- och ta selfies med”, skriver Humane Society International.

Lejon som lever i det vilda håller sig nära sin mamma i åtta månader innan de är redo för att klara sig själva. Lejon som lever i fångenskap tas från sin mamma bara några dagar efter födseln, och föds upp med ersättning som volontärer matar dem med. Lejonen är undernärda och sjuka. De lever trångt och bland parasiter, och de plågas för att bli lydiga för att sedan kunna bli klappade och ställa upp på turisternas selfies.

Sedan Humance Society publicerade de alarmerande bilderna på industrin som stöttas av turister har tusentals delat det. Nu hoppas de att fler ska skriva på deras protestlista för att motverka industrin.

Läs mer om protesten här.

Dela för att visa att du är emot industrin du med, och sprida budskapet så att fler blir medvetna om vad som händer.