Byggarbetare ser varelse kämpa för sitt liv i leran – tvättar av den och inser hemska sanningen

Byggarbetare hittade en varelse som kämpade för sitt liv i leran. Till en början förstod de inte alls vad det var, men när de tvättade av djuret insåg de den hemska sanningen.

Det var en helt vanlig arbetsdag för några byggarbetare i London när de plötsligt såg en varelse täckt i lera.

Den stackars krabaten var täckt av lera och plast som torkat på honom. Och det stod klart att han kunde drabbas av både hypotermi och kväning och att hans liv var i fara.

Till en början insåg ingen vad det var de hade hittat i leran men de oroliga byggarbetarna tog med den lilla krabaten till South Essex Wildlife Hospital.

Som tur var kom det stackars djuret i rätta händer och väl framme hos veterinären blev han avtvättad. Och det var då alla insåg vad det rörde sig om.

”Väldigt synd om honom”

Byggarbetarna hade räddat en fyra månader gammal rävvalp.

– Vi tyckte väldigt synd om honom eftersom han var helt förstenad. Byggarbetarna gjorde några markarbeten på platsen och det fanns ett par hål kvar öppna. Ingen av oss visste hur länge han hade varit nere i hålet och det kan ha varit hela helgen, säger Sue Schwar, grundare av SEWH till The Dodo och tillägger:

– Byggande och utveckling av mark är ett stort problem för vilda djur som orsakar kaos i deras hem och får dem att fly eller dö. Rävvalpen vandrade förmodligen igenom området eftersom hans hem blivit förstört.

Släpptes ut i det fria

Veterinärerna tillbringade åtskilliga timmat åt att försöka tvätta av leran från den lilla räven. De badade honom försiktigt och tog bort lerklump efter lerklump tills räven var i fint skick igen.

Han blev matade och vårdad tills han var uppe på benen igen och när han var frisk och stark nog att klara sig på egen hand släpptes han ut i det fria igen. Men innan de tog farväl av den lilla krabaten gav de honom ett namn: Muddsey.

Tack vare dessa uppmärksamma byggarbetare överlevde räven. Så värmande att han fick släppas tillbaka ut i det fria igen. Verkligen en historia med ett perfekt slut.

Dela gärna artikeln om du håller med.