Blind elefant har tillbringat hela livet i bojor – se nu vad som är det första hon gör vid klivet ut i friheten

Elefanter är bland de vackraste och mest majestätiska djuren i världen, och ändå tillbringar alltför många av dem sina liv i misär då grymma människor lagt vantarna på dem.

Tack och lov finns det också människor i världen som är villiga att rädda dessa vackra varelser och ge dem en andra chans: många elefantreservat runt om i världen ger dem det utrymme och den friluft de behöver – och de kan göra gigantisk skillnad för djuren.

Detta är precis vad en hjärtevärmande video visar, när en blind elefant tar sin första fria promenad efter att ha blivit räddad.

Foto: Youtube

Videon delades av Wildlife SOS, en organisation som räddar och tar hand om föräldralösa, skadade och exploaterade vilda djur.

En av dessa räddade elefanter heter Ginger, som hade ett ”brutalt förflutet” där hon hölls i bojor. På grund av den tidigare vanvården var hon tvungen att genomgå ”intensiv medicinsk vård” på räddningsorganisationens elefantsjukhus.

Foto: Youtube

Efter att Gingers tillstånd förbättrades tog de henne ut på en promenad – en promenad som de sa var hennes ”första som en elefant fri från kedjor”.

”Det här är bra träning för henne, det gör att hon också kan gå på mjukt gräs vilket är väldigt bra för hennes spruckna trampdynor”, säger en representant från Wildlife SOS i videon.

Foto: Youtube

Hon säger att även om Ginger är helt blind, var elefanten mer nyfiken än de någonsin sett henne förut, på denna första promenad.

”Jag tror att hon kan känna den svala luften, gräset och till och med vattnet i närheten,” säger räddaren.

Gingers vårdgivare var vid hennes sida för att se till att hon var okej och kände sig säker, men Ginger verkade bara glad över att utforska Yamuna-floden och använda sin snabel som vägledning.

Videon visar Ginger använda sin snabel för att ta några löv från ett träd. Senare lyfter hon upp lite smuts och kastar det över hela kroppen, en elefants sätt att svalka sig från solen.

Foto: Youtube

Dessa är naturliga beteenden för en elefant, och det är hjärtskärande att Ginger aldrig har fått uppleva dem förrän nu.

Men hennes tidigare liv som fastkedjad och misshandlad ligger bakom henne, och nu kommer hon att tillbringa resten av sitt liv med att få det utrymme och den frihet hon förtjänar.

”Våra hjärtan är fulla av glädje idag över att se Ginger äntligen vara en elefant och visa ett litet tecken på glädje och lycka.”

Se videoklippet nedan:

Vilket rörande videoklipp. Vi är så glada att Ginger äntligen är säker, i goda händer och njuter av sin nyfunna frihet!

Dela gärna denna inspirerande historia om du älskar elefanter! ❤️🐘