FOTO: Youtube

Björnungarna är sekunder från att drunkna – då offrar fiskemännen sina liv och gör det osannolika

De ryska fiskarna trodde de var ensamma ute till havs. Men om det är något man lärt sig som fiskare är att du är aldrig ensam… Djur kan dyka upp när du minst anar det. Att stöta på björnar hör dock till det mest ovanliga.

 

Bildkälla: Youtube

Det är oftast de hemska historierna som når ut till den breda massan. Goda gärningar uppmärksammas ibland för sällan, tyvärr.

Men det här klippet gjorde mig alldeles varm i hjärtat och jag är övertygad om att vi som vill gott här i livet är i majoritet.

När de ryska fiskarna var ute med sin båt stötte de helt plötsligt på en stackars björn i vattnet. De insåg dock mycket snabbt att den inte var ensam.

De ville hjälpa björnarna upp ur vattnet i sjön Vygozerna, Ryssland och de insåg ganska snabbt att läget var akut, för björnarna vara bara sekunder från att drunkna.

Bildkälla: Youtube

Björnarna höll sig lugna

Björnar är oberäkneliga djur. När de blir stressade och möter främlingar kan de bli aggressiva och gå till attack. Fiskarna blev därför lite osäkra på hur de skulle göra, men i den här situationen var det dock inte tal om någon aggressivitet överhuvudtaget.

Fiskarna tog en stor håv och fick tag i björnarna – som inte gjorde något motstånd. De höll sig lugna och förstod att de var i trygga händer. Efter att de har fångat upp dem tog de båten och körde till ön där deras mamma oroligt stod och väntade.

Bildkälla: Youtube

Det som skulle bli en lugn och trivsam dag på sjön slutade med en räddningsaktion de sent kommer att glömma. Att de lyckades rädda de lilla björnungarna är smått otroligt, framför allt på detta minst sagt riskabla sätt. Se själva!
– Det var farligt så klart. Men de är levande varelser”, sa Romain Lukanin, en av fiskarna till Daily Mail.

De två ryska fiskarna förtjänar alla hyllningar i världen – vilka hjältar! Gilla och dela för att visa din uppskattning!