Bilister tvingas tvärnita framför björnfamilj i gatan – vad mamman då gör med munnen får folk att häpna

Alla föräldrar vet att vardagen ibland kan vara bökig när man har små barn.

Men problem i vardagen är något som även förekommer i djurens värld. Detta visade en björnmamma när hon försökte få med sig sina barn.

I ett fascinerande filmklipp som blivit viralt så får vi se dramatiska bilder från när en björnmamma kämpar med att få med sig sina barn genom ett bostadsområde.

När björnmamman och barnen stöter på ett staket så uppstår nämligen problem. Mamman klättrar enkelt över men bakom sig försöker hennes ungar desperat och förgäves att klättra upp för staketet som visar sig vara för högt.

Björnmamman
Foto: Youtube/Djurbibeln

Björnmamman upptäcker dock snart att hennes ungar inte lyckas ta sig över staketet och försöker då att hjälpa till. Hon sträcker sig över staketet med sin väldiga kropp och lyckas faktiskt lyfta över ena ungen över staketet.

Den andra ungen var kvar

Men kvar blir den andra ungen… För en stund så verkar det som att mamman beslutat sig för att överge ungen. Den fortsätter att försöka klättra över staketet, men till ingen nytta.

Plötsligt så bestämmer sig ungen för att ge upp och springer istället tillbaka över gatan. Då tycks det som att mamman fått nog och sätter fart efter ungen. Med vana tittar hon åt båda hållen innan hon går ut i vägen för att fånga in sin unge. Därefter går de tillsammans tillbaka till staketet och försöker återigen att komma över.

Björnmamman
Foto: Youtube/Djurbibeln

Fick med ungen till slut

Efter ännu ett misslyckat försök att komma över så böjer sig mamman över staketet och lyfter över ungen med munnen. Därefter försvinner de vidare på sitt äventyr.

Björnmamman
Foto: Youtube/Djurbibeln

Klippet filmades av en person sittandes på behörigt avstånd i en bil, vilket var tur då det annars hade inneburit livsfara att närma sig en björnmamma som har ungarna med sig.

I spelaren nedan kan du se hela filmen från den spektakulära händelsen:

Vad tänker du om den här dramatiska händelsen? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!

LÄS MER: