Bilisten fångar sällsynta varelser i kameran: Fyrbenta familjen filmas när de går över vägen!

För många i dagens samhälle är det säkert en dröm att komma nära vilda men ofarliga djur i naturen. Det är inte ofta man får chansen att stå öga mot öga med ett av naturens underverk.

Men det var precis vad den här bilisten var med om för två veckor sedan i Kanada.

Lodjur är som bekant ett kattsläkte som finns i delar av Europa och Asien, bland annat här hemma i Sverige.

Men det finns även andra varianter av lodjur som existerar i andra delar av världen. En av dessa är kanadensiskt lodjur som, precis som namnet avslöjar, har sin hemvist i Nordamerika.

Det var när en bilist fick syn på en flock sådana som han inte kunde låta bli! Han stannade bilen och slet fram kameran. Detta skulle förevigas!

Kanadensiska lodjur blir mellan 75 och 105 centimeter och väger ungefär någonstans mellan 5 och 17 kilo. Mankhöjden beräknas till cirka 48 till 55 centimeter, samtidigt som svansen bara är mellan fem och tolv centimeter lång.

De är verkligen majestätiska men samtidigt skygga för människor. Därför har det här mötet verkligen blivit uppmärksammat – och i dag har videoklippet som bilisten spelades in setts över 10 miljoner gånger på nätet!

Shaun Kirchmann från provinsen Manitoba i Kanada fick med hela den underbara lodjursfamiljen på film! Se på ungarna, så söta!

Han var på väg till staden Winnipeg när han plötsligt tvingades tvärnita mitt på vägen. I vägrenen såg han någonting som rörde sig. Först tänkte han säkert att det kunde vara ett rådjur eller vargar, då det finns många av dessa i området.

Men nej, det var en hel lodjursfamilj!

Se Shauns magiska filmklipp i spelaren här nedan:

Naturen är fantastisk! Dela gärna vidare så att alla får se det här underbara klippet.