42 vargar ska skjutas i vinter

Beslutet är taget: 42 vargar ska skjutas i Norge i vinter.

Detta då Norges klimat- och miljöminister Vidar Helgesen (H) anser att det finns ett allmänintresse för att det ska finnas varg utanför ”vargzonen”.

Att skjuta eller inte skjuta vargar är en fråga som debatterats länge. Därför får beslutet av Norges miljöminister starka reaktioner när när han går ut med att fler vargar ska licensieras inför nästa vargjakt.

Breddar ”vargzonen”

Tidigare har det funnits en ”vargzon” i Akershus och Hedmark, där det finns licensierade vargar som tillåts skjutas under jakt. Men nu breddar man restriktionerna och licensierar vargar i Julus och Osdalsreviret i Hedmak. Ett besluts som fattats av Norges klimat- och miljöminister Vidar Helgesen (H).
– Det anses vara ett allmänintresse av stor vikt att det finns lite vargar utanför vargzonen, säger Vidar till norska tv2.

Foto: Shutterstock

Önskade att få skjuta fler

Dock har man sagt nej till att dela med sig av och licensiera de 50 vargar som Viltnämnden lämnat önskemål om, därför skjuts färre vargar än vad det skulle kunna varit, på grund av att Vidar sa nej.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen har bestemt at 42 ulver skal skytesn de neste månedene.

Posted by TV 2 Nyheter on Friday, December 1, 2017

Vad tycker du om detta? Genom att flera höjer rösten kan man göra skillnad. Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.