Bebiskoala lämnar sin mammas rygg och klättrar upp på ung killes arm – har den gulligaste agendan

Att vi fascineras och stannar till när vi ser vilda djur är för att de är sällsynta. De håller sig gärna undan människor, och de är väldigt bra på det. Skulle vi få se en glimt av ett vilt djur i skogen så springer det antingen iväg, eller om den har barn att skydda – går till attack. Just därför är det här videoklippet på en orädd koalabebis och dess mamma så intressant.

En ung kille och hans mamma var ute på promenad i skogen under en varm dag i Australien, när de plötsligt fick se en koalamamma och hennes bebis.

Båda förväntade sig att koalamamman skulle backa eller skynda sig därifrån när hon upptäckt dem, men oväntat nog stod hon var och granskade människo-pojken och hans mamma.

Koalorna hade tagit sig till en liten bäck för att dricka vatten, och eftersom pojken antog att de förmodligen var hungriga också så sträckte han försiktigt fram ett eucalyptusblad, vilka är kända för att vara koalors favorit.

Foto: YouTube Screenshot/Meagan Pfitzner

Orädd koala klättrade upp på pojkes arm

Pojken närmade sig försiktigt och höll sig på avstånd, för att inte skrämma koalorna. Han tänkte att kanske skulle de små koalabjörnarna våga ta lövet och gå. Vad han dock inte var beredd på var att koalabebisen skulle lämna sin mammas rygg, för att klättra upp på hans arm.

Väl uppe på armen nafsade koalabebisen nyfiket på lövet, men det var inte den enda som väckte det lilla djurets intresse.

I videon som filmas av pojkens mamma, kan man tydligt se hur den lilla koalan intresserar sig för pojken, som om han är en vän till honom, eller någon han ser upp till. Kanske utstrålade pojken en trygghet.

Kanske är de människornas insats för att rädda koalor från skogsbränderna som skapat större tillit.

Dela gärna för att visa att vilda djur bör bemötas med respekt och kärlek.