Båtägare hör märkliga ljud vid seglen – plötsligt får han ögonkontakt med märklig varelse i nöd

Det är långt ifrån alltid som djurens värld och människornas värld hålls separerade.

Inte sällan händer det att vi möter de vilda djuren här och där, ibland på rätt otippade ställen.

Nyligen fick sig en seglare en minst sagt oväntat överraskning när han tittade upp bland seglen.

Det var en tidig morgon för några veckor sedan som en segelbåtsägare slagit sig till ro i hamnen på Raymond Island i Australien.

Ägaren hörde något märkligt ljud utanför och beslutade sig för att gå ut och inspektera vad det var som orsakade ljudet.

Efter en titt uppåt så noterade han en lurvig liten varelse som hade klättrat upp i seglet.

Det dröjde inte länge förens båtägaren tog kontakt med djurräddarna vid ”Koalas of Raymond Island”. Och snart var Cath Winzer på plats för att undersöka saken vidare.

Koala
Foto: Facebook/Koalas of Raymond Island

Koala hade klättrat upp i seglet

Det visade sig vara en koala som hade klättrat upp i förseglet. Möjligtvis en aning förvirrad över det märkliga ”trädet”.

Cath Winzer var inte förvånad över att se koalan. På Raymond Island är det inte ovanligt att koalor vistas bland människor. Inte sällan syns de till klättrandes på folks bakgårdar och på altaner. De är väldigt vana vid människor och tar sig ofta mycket friheter.

Många av koalorna på Raymond Island är mycket vana vid människor”, säger Shelley Robinson, djurskötare och anställd på Koalas of Raymond Island, till The Dodo. ”De lever i träden i hela det lilla stadsområdet, på för- och bakgårdar, och de promenerar lättvindigt över våra trädäck, längs våra staket. De ser också tusentals turister som promenerar runt koalastigen och ön. Det är dock alltid stressande för en koala att bli infångad, hanterad och flyttad.

Fångade enkelt in koalan

Efter lite överläggande så tog Cath Winzer kontakt med en kollega som snabbt var på plats. Efter diskussion om hur de skulle få ner koalan så upptäckte de snart att koalan klättrat ned på egen hand.

Cath passade då på att kliva på båten och plockade snabbt in koalan i en räddningspåse. Efter att ha gjort en snabb hälsokontroll på koalan så släppte de ut den i en park.

Det dröjde inte länge förens koalan klättrade upp i ett rött gummiträd, där den hör hemma.

Att släppa ut en koala är den bästa delen av det vi gör”, säger Robinson. ”Att veta att vi har gjort skillnad för koalan och att den kommer att få leva vild och fri är en fantastisk känsla.

Vad skönt att det löste sig! Stor eloge till djurräddarna för insatsen!