Männen avbryter sin fisketur för att hjälpa den panikslagna jättefågeln

Två fiskare var ute i sin båt i Manatee River i Tampa Bay, Florida, när de fick se något märkligt.

Först hörde de ett prasslande ljud i mangroveträden längs floden, sedan såg de hur något sprattlade där inne. De bestämde sig för att åka närmare med båten för att undersöka vad det kunde vara.

När de kom närmare såg de två gråa vingar och en stor näbb bland löven.

Det var en pelikan. Den stora fågeln hade fastnat i något och försökte panikslaget komma loss.

Youtube/CHAPPER15

De båda männen bestämde sig för att ingripa. En av dem paddlade in till kanten av floden och fram till pelikanen. Då såg han att fågeln hade fastnat riktigt illa i en fiskelina.

”Den hade trasslat in sig fem eller sex varv i linan och kunde inte röra sig” berättar männen i en kommentar på Youtube.

Försiktigt började han klippa loss linan från fågeln.

Youtube/CHAPPER15

Efter en stund var pelikanen fri och kunde simma iväg. Trött och rädd – men välbehållen. Som tur var hade det inte funnits något krok på linan som kunde skada fågeln.

Fiskarna som räddade fågeln är själva noga med att inte skräpa ner efter sig. De passar även på att uppmana andra fiskare att aldrig lämna linor i vattnet. De kan orsaka så mycket skada! Det gäller ju förstås allt skräp, inte bara fiskelinor.

Så, tänk på djuren och släng aldrig skräp i naturen!

Mannen som räddade pelikanen hade en kamera fäst på huvudet och filmade hela händelsen, här nedan kan du se videon. Två minuter in i videon kommer han fram till pelikanen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/HNk7ZolZhhU” /]

Härligt att det slutade väl den här gången, och att pelikanen överlevde. 

Jag delar den här videon med er och hoppas att det kan få fler människor att förstå hur mycket skada skräp faktiskt gör i vår natur. Dela gärna vidare du också!