Älgmamman ser förtvivlat hur hennes kalvar kämpar i vattnet – då kom räddningen från oväntat håll

När en liten grupp fiskare var ute på vattnet fick de se något som man inte ser varje dag. På nära håll fick de se en älgmamma och hennes två barn.

Men något stod inte rätt till med älgfamiljen. Då bestämde sig fiskarna för att rycka in.

Räddningsaktionen lyckades de dessutom fånga på film.

Naturen kan vara hård, särskilt mot de yngre djurliven.

När några fiskare vare ute med båten trodde de inte sina ögon när de plötsligt möttes av en älghona tillsammans med sina två kalvar.

Där vid vattenbrynet kämpade älgkalvarna med att ta sig upp för vattenbrynet. Det var allt för brant för dem att ta sig upp för klipporna som omringade sjön.

Uppe vid kanten stod mamman och såg på förtvivlat i hopp om att de skulle klara sig upp. Själv kunde hon inte göra så mycket, vassa grenar och klippor var i vägen för henne.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fiskarna noterade den dramatiska händelsen men beslutade att det var bäst att överlåta det till dem själva. De ville inte skrämma upp djuren i onödan, särskild inte mamman.

Efter en timme kom de tillbaka för att kolla till hur det hade gått. Då såg de att ungarna var kvar och kämpade i vattnet. Älgmamman sågs inte längre till.

Då bestämde de sig

De bestämde sig då för att agera och styrde båten mot den ena kalven. Det märktes att stackarn var helt slut efter kampen i vattnet.

Fiskarna lyfte upp älgungen och styrde vidare mot en strand där det var lättare att gå upp. Väl där släppte de av ungen, som skakade av trötthet och rädsla. Men det verkade först inte som att älgen ville lämna människorna som räddat livet på den. Snart stapplade den dock upp i skogen igen på svajiga ben.

Därefter tog sig fiskarna ut mot den andra älgungen, som stod lutad mot en klippa i vattnet. Tillsammans hjälptes de åt att bära upp den till trygg mark igen. Men inte heller den ville riktigt släppa taget om människan och ville först följa med ner till vattnet igen.

En stund senare kunde fiskarna lämna kalvarna i hopp om att älgmamman skulle återvända snart igen.

I spelaren nedan kan du se filmen från händelseförloppet:

Vad skönt att de lyckades rädda livet på de stackars djuren! Hoppas att mamman återvände för att hämta dem.

Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler får ta del av den här otroliga historien!