99-åriga Hollywoodstjärnan Betty White struntar i alla rädslor – starka reaktionen i mötet med jättebjörnen

Betty White, 99, är utan tvekan en av de mest etablerade tv-stjärnorna i Hollywood. Hon växte upp i Los Angeles men föddes i Oak Park, Illinois, 17 januari 1922.

Den Emmy-belönade skådespelaren är för oss i Sverige kanske framför allt mest känd för sin roll som den ljuvliga damen Rose i tv-serien ”Pantertanter”. Dessutom har hon medverkat i tv-serier som ”Ally McBeal” och varit gäst i stora humorshowen ”Saturday Night Live”.

Betty White har också skrivit tv-historia på flera andra sätt. Framför allt är hon den kvinna som haft den allra längsta karriären inom televisionen. I hela 80 år har hon funnits med i branschen!

Detta har lett till en plats i Guinness rekordbok – och gäller alltså som ett världsrekord.

Hon anses också vara en pionjär för kvinnor i tv-historien och hade kontroll både framför och bakom kameran. Allt detta ledde till att Netflix för ett par år sedan spelade in en dokumentär om och med Betty White.

Hon har också visat sig vara en sann djurvän och genom åren har hon bland annat spelat in programmet ”Pet set”.

I dokumentären ”First lady of television” (ungefär: Tv:s första dam) träffade hon bland annat en björn (!) och deras möte blev snabbt omtalat.

Foto: Youtube

Den rutinerade skådespelaren och djurvännen togs då med till ett zoo där den här björnen levde. Självklart tycker vi att det bästa är att björnar lever ute i det vilda som de ska, men vi vet inte exakt vad i det här fallet som gjorde att björnen levde på zoo.

I vilket fall blev det ett minnesvärt möte för både Betty och björnen.

Vilket fint möte. Dela gärna vidare för att sprida detta kärleksfulla möte i dessa pandemitider.