70-årig elefant svältande kropp täcks av festivaldräkt – för att roa besökarna

Elefanter har varit en del av turism och underhållning i stora delar av världen i decennier, men det är inte förrän på senare år som elefanternas plågan för att få det genomfört blivit känt globalt.

De flesta känner till att elefantridning innebär tortyr av elefanter för att få dem att göra som man vill, men det är långt ifrån den enda aktivitet där djuren far illa.

En festival i Sri Lanka kan kännas harmlös, men de bilderna som organisationen Save Elephant Foundation släppte i veckan avslöjar en fruktansvärt verklighet.

70-årig elefanten Tikiiri är av de 60 elefanter som tvingas delta i Perahera-festivalen i Sri lanka i år. Tikiiri är svag, sjuk och undernärd av svält, men detta syns inte under den tindrande och prydliga dräkt som hon bär under festivalen.

”Ingen ser hennes beniga kropp”

Bilderna som släppts av Save Elephant Foundation visar hur Tikiiri och andra elefanter ser ut innan, och under festivalen, som de tvingas arbeta på i hela tio dagar.

Såhär skriver hjälporganisationen om de skrämmande bilderna:

”Tikiiri ansluter sig till paraden tidigt varje kväll till sent på kvällen tio dagar i rad, mitt i buller, fyrverkerier och rök.

Hon går många kilometer varje natt så att människor kommer att bli välsignade under ceremonin.

Vädjar om hjälp för att rädda elefanterna

Ingen ser hennes beniga kropp eller hennes försvagade tillstånd på grund av hennes kostym.

Ingen ser tårarna i hennes ögon, skadade av de ljusa lamporna som dekorerar hennes mask, ingen ser hennes svårigheter att gå när hennes ben är kedjade medan hon går.

Hur kan vi kalla denna [festivalen] en välsignelse eller något heligt om vi får andra liv att lida?”

Nu hoppas organisationen att fler ska nås av bilderna, så att fler är medvetna om vad som händer och kan avstå från att stötta verksamheten.

This is Tikiiri, a 70 year old ailing female. She is one of the 60 elephants who must work in the service of the…

Posted by Save Elephant Foundation – มูลนิธิอนุรักษ์ช้างและสิ่งแวดล้อม on Tuesday, August 13, 2019

Dela gärna för att hjälpa djurrättsorganisationen att nå ut till fler.