Foto: Shutterstock

65-årige Seppo ställer sig varje dag vid hålet i isen – väntar på att vännen ska komma upp ur vattnet

Seppo fick en oväntad vänskap när han väntade vid isen.

Det här med människor som blir bästa kompisar med djur är någonting som alltid har fascinerat oss. Vanligtvis handlar det förstås om hundar, katter, hästar eller kanske lite mer ”vanliga” husdjur som finns i och kring hemmen runtom i världen.

Och samtidigt finns det även de som får ett speciellt band med lite annorlunda djur.

För några år sedan väckte en man vid namn Seppo Laamanen stor uppmärksamhet på nätet. Detta efter att han haft en minst sagt lite oväntad vänskap.

Seppo, 65, väntar på sin vän vid isen

År 2011 bodde Seppo Laamanen i en stad som heter Punkaharju som ligger i de östra delarna av Finland, i en röd stuga med vita knutar – omgiven av det fantastiska vinterlandskapet.

Varje morgon steg Seppo ner till den lilla sjön som ligger nära stugan. För därnere väntade nämligen en vän på honom.

Vi får följa hur Seppo kliver ner till det bokstavligt talat iskalla vattnet, innan han blickar ner i hålet som finns precis vid strandkanten. Det är som om han väntar på någon.

För där – upp genom hålet och ur det iskalla vattnet, uppenbarar sig snart hans kompis. Plötsligt tittar en liten utter upp ur isen – och går mot Seppo.

Han gav uttern namnet Iivari, och eftersom han alltid var hungrig så gav han förstås också djuret mat.

Möt Seppo och Iivari i klippet här nedan:

Den stackars ensamma uttern fick en vän – och lite mat och husrum på köpet! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar djur.