Utslagen hjort hittas i rejäl knipa – då fångar kameran när en modig djurvän gör det enda rätta mot bjässen

När en kanadahjort hamnade i knipa kunde det ha slutat riktigt illa. Men som tur var dök en sann djurvän upp och genomförde en fantastisk räddningsinsats.

I den sköna naturen runtom i Colorado, USA, var det en lugn och härlig aprilmorgon när allt plötsligt vände.

Naturvårdarna som arbetar för ”Colorado Parks and Wildlife” (CPW) fick ett mycket bekymrat samtal från en person som bor i området, rapporterar The Dodo.

Under en promenad hade de boende nämligen fått syn på något som fångade deras uppmärksamhet, och de insåg att de behövde larma direkt.

De hade sett en kanadahjort, även kallad wapiti, som gick runt med ett stort objekt på huvudet, och som agerade märkligt.

Får ofta liknande samtal

När arbetarna väl kom fram till platsen tog det inte speciellt lång tid innan de kunde lokalisera djuret som det hela handlade om.

”Det här är samtal som våra naturvårdare får ta emot hela tiden, eftersom hjortarna har dessa fantastiska horn, men som fastnar i saker… ofta,” har Kara Van Hoose, CPW:s presstalesperson, sagt till The Dodo.

Det visade sig att en hel gunga gjord av rep satt fast i hornen.

”Det tyngde ner hjorten och gjorde att han inte kunde se nånting,” har Kara sagt till sajten.

Hjälpte stackaren komma loss

Stackaren verkade inte kunna göra sig av med gungan på egen hand. Så den vänliga djurvännen som åkt ut till platsen bestämde sig för att hjälpa honom.

När de väl fått loss den var han helt utslagen, och orkade inte ens ställa sig upp. Mest troligt hade det varit väldigt påfrestande.

Men efter en stunds väntan tog han sig upp på benen och begav sig iväg, och att han var lättad råder det inga som helst tvivel om.

”Det var ett riktigt tungt lass att bära, men han verkade må bra i slutändan.”

Här kan du se hela räddningsinsatsen:

Stort tack för att ni hjälpte detta vackra djur!

Texten har uppdaterats och tidigare faktafel har ändrats.