Hjorten smyger fram till familjen och ber om hjälp – då tittar de på hornen och ringer till polisen

Jag blir alltid lika fascinerad av att se vilda djur i naturen. Ibland har man turen att få se ett rådjur, räv eller älg men det är viktigt att vara tyst och inte skrämma iväg dem om man kommer nära.

För polismannen Kevin Zieschang och hjorten ”Buck” var situationen däremot en helt annan.

Hjorten var nämligen inte alls rädd för människor – och kom fram till dem efter hjälp.

Bildkälla: Youtube/AP

Det var en vanlig dag i Texas, USA, när en person i bostadsområdet skulle få en oväntad häst. På altanen utanför fönstret stod en hjort och tittade in – men till en början insåg de inte varför.

Skräp fast i hornen

När de tittade närmare insåg dem att den behövde hjälp.

De boende i huset såg att någonting fastnat i hjortens horn. Då hjorten bara stod där verkade det nästan som om den kommit fram för att faktiskt be om hjälp – och det skulle den få.

Bildkälla: Youtube/AP

Det var inte bara att gå fram till hjorten, utan de boende valde att ringa polisen för att få bättre assistans. Polismannen Kevin Zieschang kom till platsen för att hjälpa hjorten, vid namn Buck, att få bort skräpet som hade fastnat i hornen.

Hjälpte hjorten – som stannade kvar

Men vad som skedde därefter hade ingen väntat sig.

Buck sprang inte tillbaka till det vilda utan stannade kvar i trädgården. Kevin försökte till och med skrämma Buck så han skulle springa ”hem”, men det hjälpte föga.

Bildkälla: Youtube/AP

Hjorten lade sig för att ta en tupplur i trädgården men efter ett tag lämnade den. Det var däremot inte sista gången som Kevin skulle träffa det godhjärtade djuret.

Kom tillbaka och tackade

Några dagar efter att Kevin hjälpt hjorten kom lokalmedia för att göra ett inslag om hans fina gest. De återvände till trädgården där han räddat Buck, och fick en oväntat gäst.

Bildkälla: Youtube/AP

Plötsligt kom Buck tillbaka, som om den förstod att det var han de pratade om, och kom fram för att hälsa på Kevin. Ville han tacka Kevin för att han räddade honom?

Flyttades till djurreservat

Buck gick runt mellan Kevin och TV-teamet och hälsade på alla. Men polismannen och de boende insåg att det egentligen inte var bra för honom.

Buck verkade för tam för sitt eget bästa och om han stannade kvar i bostadsområdet var de rädda för att han skulle bli överkörd eller skada sig.

Bildkälla: Youtube/AP

De beslutade sig för att flytta honom till ett djurreservat i närområdet – och förhoppningsvis får han nu leva ett långt och friskt liv utan att riskera att skada sig.

Se mer om den underbara hjorten Buck i spelaren nedan

Djur kan förvåna en när man minst anar det. Dela artikeln om du också tycker att hjorten Buck verkar vara ett härligt djur!