12-årig flicka kidnappas av okända män – omringas av vilda lejon som gör det otänkbara

I många länder tvingas flickor och kvinnor att leva i rädsla eftersom det är vanligt att de blir bortrövade och tvingade till giftermål.

En sådan händelse utspelade sig hösten 2015 i Etiopien, då en grupp på sju män kidnappade en flicka i syfte att hon skulle gifta sig med en av männen.

Men vad kidnapparna inte visste var att tre lejon bevittnade händelsen – och kom till undsättning för den unga flickan.

Flickan hade varit försvunnen i en vecka när polisen till slut lyckades spåra upp henne. Men när poliserna kom till platsen trodde de inte sina ögon – för runt om den 12-åriga flickan stod tre lejon och skyddade henne.

Det visade sig att lejonen hade skrämt bort kidnapparna och vaktat flickan i en halv dag.

– De stod vakt tills vi hittade henne och sedan lämnade de bara henne som en gåva och gick tillbaka in i skogen, säger polisen Wondimu Wedajo till NBC News.

Deras räddningsinsats räddade förmodligen flickans liv, då det inte är ovanligt att dessa flickor blir våldtagna och svårt misshandlade tills de accepterar att gifta sig.

Shutterstock

Den otroliga händelsen har förbluffat en hel värld, eftersom lejonen normalt sett hade attackerat och ätit upp flickan. Så vad var det då som fick dem att i stället skydda henne? Vilddjursexperten Stuart Williams har en teori.

– En ung flickas gråt skulle kunna misstas för det jamande ljudet från en lejonunge, vilket i sin tur skulle kunna förklara varför de inte såg henne som ett byte, säger Stuart Williams till NBC News.

Flickan fick snabbt behandling för sina skador och mådde sedan bättre. Fyra av kidnapparna kunde sedan gripas av polisen.

Djur är verkligen otroliga varelser – och vi människor skulle nog behöva lära oss ett och annat. Dela artikeln vidare om du håller med!