Mäktig gorilla närmar sig bebis från andra sidan glaset – bjässen spänner blicken i mamman och gör sig redo

Familjen besökte ett zoo med sin nyfödde bebis.
Då inträffade någonting mycket ovanligt.
En gorilla visade sig nämligen skapa ett starkt band till dem, från andra sidan glaset.

Att se hur djur agerar i närheten av människor är alltid intressant. I det här fallet ska vi titta närmare på hur det gick till när en familj besökte ett zoo – och skapade ett speciellt band med en liten grabb och hans mamma.

Först och främst ska vi dock poängtera att vi helst ser att vilda djur lever just i det vilda. Hur den här gorillan hamnat på zoo vet vi inte, kanske behövde den helt enkelt ett hem på grund av utrotningshot? Bergsgorillan har exempelvis ansetts vara utrotningshotad, medan den västliga gorillan beskrivits som akut utrotningshotad på grund av bland annat jakt och sjukdomar.

Djuret finns bara på två platser i världen i dag.

– Bergsgorillorna är idag en mycket hotad art som bara finns i två områden; Virungabergen som delas av Rwanda, Uganda och DR Kongo samt i Bwindiparken i Uganda, skriver Världsnaturfonden, WWF, på sin hemsida.

Samtidigt beskrivs goriallan som skygg.

– Bergsgorillan är en av människans närmaste släktingar och den största levande människoapan. Den lever i ett litet område med lummiga skogar i länderna Rwanda, Demokratiska republiken Kongo och Uganda. Gorillan symboliseras ofta som farlig i filmer och böcker, men i verkligheten är gorillan inte alls en grym varelse, den är ett försiktigt och tillbakadraget djur, skriver WWF och fortsätter:

– Gorillan lever ett fredligt familjeliv i skogen och undviker helst varje konflikt med människor.

Just med tanke på detta var det kanske inte så märkligt att denna gorilla agerade som den gjorde – när den fick syn på bebisen och mamman genom glasrutan på zoot.

Detta är sannerligen ett speciellt ögonblick!

Dela gärna vidare inlägget.