Elefantunge i Borås kämpar för sitt liv efter att flocken stött bort henne – nu ger vi henne all vår kärlek

Elefantunge i Borås kämpar för sitt liv efter att flocken stött bort henne – nu ger vi henne all vår kärlek

Elefantkalven är bara två veckor men har stötts bort från sin flock.
Nu kämpar veterinärerna för att rädda hennes liv.
– Det blir ju en intensivvårdsbehandling, ett väldigt krävande arbete dygnet runt, säger Therese Hård, zoologisk chef på djurparken, till Aftonbladet.

Det var för två veckor sen som den lilla elefantungen såg dagens ljus.

2021-03-30 Djurparken i Borås har fått tillökning. I fredags födde den 16-åriga afrikanska elefanten Panzi en runt hundra kilo tung elefantkalv. Foto: BORÅS DJURPARK / TT

I fredags födde den 16-åriga afrikanska elefanten Panzi en elefantkalv som vägde omkring hundra kilo.

Två stycken elefantungar har kommit på kort tid – och nu har flocken stött ifrån sig den ena som nu svävar mellan liv och död, skriver Aftonbladet.

Nu kämpar personalen på djurparken i Borås för att rädda henne.

– Vi har ingen möjlighet att påverka flockens beslut, men direkt när vi såg det tog vi in henne i behandling. Det blir ju en intensivvårdsbehandling, ett väldigt krävande arbete dygnet runt, säger Therese Hård, zoologisk chef på djurparken, till Aftonbladet.

Hon förklarar att djurparken har gott om instrument för att hålla elefantungen vid liv – men det krävs arbete dygnet runt.

– I första hand handlar det om att hon ska överleva, så det blir syrgas, dropp, värme, medicinska behandlingar och att hela tiden provta och mäta olika parametrar. Vi är två veterinärer, så vi jobbar och sover i skift.

2021-03-30 Djurparken i Borås har fått tillökning. I fredags födde den 16-åriga afrikanska elefanten Panzi en runt hundra kilo tung elefantkalv. Foto: Borås Djurpark / TT

Så sorgligt! Vi håller tummarna för att allt ska gå bra för den lilla elefantkalven.