Polisen tvingas tvärnita framför fluffig uggleunge – får sedan ett gulligt svar tillbaka på sin fråga

En polis i yttre tjänst tvingas ibland följa efter brottslingar i intensiva biljakter, hastigt dra iväg på en utryckning och kanske väja för hinder.

Mer sällan stöter polisen i fråga på en urgullig, liten djurbebis som står mitt i vägen och blockerar trafiken.

Det hela började med att en kvinnlig polis tillhörande Boulder County Sheriff’s Office i Boulder, Colorado, USA, var ute och körde en dag för ett par år sedan.

Plötsligt skymtade hon en liten ullig och fluffig varelse som stod helt stilla mitt på gatan. Vad gjorde den där? Och vad var det ens för någonting?

Polisen gick ur sin bil och hukade framför den lilla krabaten. Det visade sig vara en nordamerikansk rostpärluggla – en liten unge.

Läs mer: Mörbultad uggla hittad i gödselbrunn – efter makalös förvandling är skönheten oigenkännlig

Ugglan verkade uppskatta sällskapet

När hon ändå stod där framåtböjd valde polisen att plocka fram sin mobilkamera för att filma det genuina mötet med ett av naturens alla under.

Filmen går att se i spelaren och det utlovas en sötchock!

Polisen säger i klippet: ”Hej. Hej du. Hur är läget?”.

Som svar får hon ett litet, ynkligt pipande. Men hur gulligt?!

Ugglan tyckte uppenbarligen att kvinnan verkade trevlig och snäll, för den rörde sig inte ur vägen utan satt kvar och verkade njuta av den charmiga pratstunden.

Kanske var den helt enkelt lite sällskapssjuk och ville ha någon att konversera med?

Poliskvinnan lär knappast glömma detta otroliga minne – kanske bär hon också med sig vetskapen att man kan stöta på vad som helst när man rör sig i skogarna.

Djur är underbara! Denna lilla uggla var det sötaste jag sett på hela dagen. Gilla, kommentera och dela om du också tyckte att det var ett gulligt möte.