Mamma ser liten pälsboll vid hundens bädd – undersöker närmare och då kikar två ögon fram

Vi har nog alla varit med om att man hoppat till av skräck när ett objekt plötsligt vaknat till liv. Samma sak hände mamman Cheyenne Benzo som fick sig en rejäl överraskning i hemmet.

Det visade sig bli en fantastiskt fin historia med ett lyckligt slut.

Cheyenne Benzo var hemma med sin dotter och hunden Sheldon när hon plötsligt upptäckte en märklig sak i huset. På golvet, i närheten av Sheldons hundsäng, låg en hårboll.

– Han är en pälstornado. Jag är van vid att han fäller på alla möjliga platser, säger ägaren till The Dodo.

Däremot var det något speciellt med just den här tussen. Den var mycket tätare än vanligt – och plötsligt rörde den på sig.

Läs mer: Hund hittar en jätteliten varelse i trädgården – inser att den behöver hjälp och tar ett avgörande beslut

Cheyennes stora förvåning

Cheyenne beskriver hur hon först blev förvånad, sedan satte hon sig på huk med en ficklampa för att granska varelsen ytterligare. Då såg hon att den hade ögon.

Till sin stora förvåning upptäckte hon att det hon först trodde var en vanlig hårboll faktiskt var en liten, grön trädgroda vars klibbiga yttre hade dragit till sig massor av Sheldons päls. Så pass att den inte ens kunde hoppa ordentligt.

– Han lät mig dra bort lite hår innan han provade att hoppa igen, men den lille stackaren hade det tufft. Så jag fick plocka upp honom och skölja av honom med vatten. Han var oerhört lugn och lät mig verkligen tvätta honom utan några protester, säger Cheyenne Benzo.

”Glad att jag kunde visa min dotter”

När grodan var tillbaka i sitt ursprungliga skick visade mamman upp den för sin 8 månader gamla dotter. Tillsammans tog de den vilsna skapelsen till ett närliggande vattendrag.

Grodan satt en lång stund i gräset under en hibiskusbuske och njöt av friheten.

– Jag är glad att jag kunde visa min dotter hur man ska hjälpa och ta hand om alla sorters varelser. Hon tyckte verkligen om att gå ut och släppa honom fri i naturen. Jag kommer att uppmuntra det beteendet i framtiden, säger mamman Cheyenne.

Ja, visst känns det bra i själen när man hjälper ett djur i nöd. Att kunna visa ett barn hur man ska ta hand om djuren och naturen är guld värt. Tack för en fin historia!