Kvinna tar hem ägg från restaurang – dagar senare tittar en rosa varelse ut från skalet

Djur som katter, hundar, marsvin och så vidare brukar vara vanliga husdjur. Men i dag tycks det som att folk har vilket djur som helst till husdjur.

En kvinna i Malaysia räddade ett ägg från att ätas upp på restaurang – och det som gömde sig där i skulle bli början på en fin vänskap.

Erica Lim, 39, bor i Kuala Lumpur i Malaysia. Hon har blivit viral tack vare hennes relation till en viss anka.

Allt började när Erica bestämde sig för att köpa ägg från en vietnamesisk restaurang. Men det var inte vilka ägg som helst…

Inom det sydostasiatiska köket förekommer en maträtt som kallas för ”balut”. Det är en kontroversiell rätt som består av befruktade ägg, innehållandes ett några veckor gammalt foster. Ägget kokas sedan och äts direkt från skalet…

Hon försökte rädda ankorna

Erica beslutade sig för att rädda några av dessa ägg, innehållandes ankfoster.

Hemma i lägenheten byggde hon en liten låda av frigolit med en värmelampa i. Hon hoppades på att något av äggen skulle kunna kläckas.

Flera gånger hade Erica försökt att få äggen att kläckas, men med misslyckade resultat varje gång.

Men så en dag så började någonting kläcka hål på äggskalet! Ut kom en söt liten ankunge som fick se dagens ljus för första gången.

Ankan tycktes må bra och Erica döpte henne till Daisy. Under de första veckorna fick Daisy bo i lådan fram till att hon utvecklat en fjäderdräkt – hon fick ju inte bli frusen!

Snart kunde Daisy flytta ut från lådan. Det dröjde inte länge förens hon och Erica blev bästa vänner.

Titta så söt hon är i sin rosa lilla klänning!

Daisy älskar att titta på tv och umgås med sin kompis. Då och då tar hon sig också ett bad – hon är ju trots allt en anka!

Men som med alla djur så växer även ankor upp. Med ankor så går det dock lite fortare. På bara några månader så var Daisy en stor och ståtlig anka!

Numera lägger Daisy ett ägg varje dygn, vilket gör att matte får många ägg att njuta av.

Erica och Daisy har nu varit vänner i flera år. Tack vare att Erica räddade henne från att bli uppäten innan hon ens var född så har Daisy nu i stället fått ett långt och lyckligt liv!

Vad tänker du om den här historien? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook så att fler får ta del av den något udda relationen!