Kvinna ser ett litet ansikte sticka fram ur containern – när hon inser vad det är för djur är tiden knapp

En kvinna i Bronx, New York, fick en chock när hon passerade en container med skräp.

Det tittade nämligen ut ett litet ansikte från en platskasse som hängde ut från sopkärlet.

När den förbipasserade kvinnan upptäckte det lilla fluffiga djuret tvingades hon agera direkt. Hon mailade djurhjälpsorganisationen Small n Furry Rescue för att de skulle komma till undsättning.

Det visade sig vara en ensam och rädd iller som kröp omkring i shoppingkassen av plast.

– Jag såg e-mailet och mitt hjärta sjönk, berättar en person som jobbar för organisationen, för The Dodo.

De löste snabbt så att den lilla, lurviga iller kunde transporteras till säkerhet. Under tiden förberedde de allt så att den söta illerflickan skulle känna sig bekväm när hon väl kom fram.

”Människor är grymma”

När hon kom till tryggheten och värmen Small n Furry Rescue undersöktes hon av en veterinär och hon fick vatten och mat.

– Människor är grymma och inser inte att dessa försvarslösa djur inte har en chans om de lämnas ute, säger representanten från Small n Furry Rescue.

– Människor som avsiktligt kastar bort dessa djur som sopor borde hållas ansvariga för sina handlingar, men det finns helt enkelt inte tillräckligt med lagar och restriktioner som skyddar dessa djur, fortsätter personen.

Nu bor illern, som till sin natur är lekfull och nyfiken och som vill leva i grupp, hos en adoptivfamilj. Hon behöver nog inte oroa sig mer för att bli övergiven igen.

Slutet gott, allting gott. Skönt att hon har ett hem nu.

Man förstår att kvinnan blev förvånad när hon såg djuret i sopcontainern.