Kvinna hittar nyfödd fågel som fallit från boet och hjälper honom att växa upp

En blåsig dag i maj gick Susan Simon ut till sin veranda och då såg hon något rosa på marken.

Fåglar hade byggt bon i hennes växter tidigare, men i år hade en fågelfamilj byggt bo i en krans som hängde i en lampa i trädgården. Men kransen hade blåst ner av vinden.

Och det lilla rosa på marken vid kransen var en fågelunge.

Susan Simon tog upp den lilla fågeln och la tillbaka den för att sedan göra några ärenden.

— Vi åkte till stan och när vi kom tillbaka var fågelungen tillbaka på marken igen, fortfarande vid liv, sa Susan Simon till The Dodo.

— Jag tog in honom och googlade ”hur man matar en fågelbebis”.

Foto: Facebook/The Dodo

Susan lade fågeln i en liten plastbehållare med pappersservetter och la sedan behållaren på en värmekudde. Därefter använde hon en tandpetare för att mata den nyfödda fågeln.

— Till en början ville han inte öppna munnen, han var svag och kall. Jag fick honom att äta och sedan fick jag mata honom var femtonde minut under de första veckorna, berättar Susan.

— Jag trodde inte att jag skulle kunna hålla honom vid liv, men jag lyckades, sa hon.

Hon vägde den lilla fågeln på en matvåg för att försäkra sig om att fågeln blev större och växte. Efter en vecka öppnade han sina ögon.

Liknade en dinosaurie

Susan tyckte att den lilla fågeln såg så rolig ut, så hon gav honom namnet Twerp, som på svenska kan översättas till dumskalle.

— När jag hittade honom var han bara en naken liten varelse med fjun på huvudet och var lika stor som mun tumme. Sen började hans små fjädrar komma och han liknade en liten dinosaurie.

Foto: Facebook/The Dodo

Susan flyttade Twerp till en bur med mat- och vattenskålar och när han hade fått tillräckligt med fjädrar började hon ta ut honom på verandan så att han kunde vänja sig vid den naturliga miljön.

LÄS MER: Han räddade 100-tals småfåglar

Så småningom tog sig Twerp ut ur sin bur och började flyga på egen hand.

— Jag tänkte gå runt på gården med honon på min axel för att han skulle flyga iväg till ett träd. Men han kom tillbaka, sa Susan.

Twerp började tillbringa allt mer av sin tid utomhus, men när Susan gick ut på verandan kände fågeln igen henne och flög till henne och kvittrade efter mat.

Men Susan ville hjälpa Twerp att hitta mat på egen hand så hon satte upp ett fågelhus i trädgården, där Twerp kunde hitta mat. Snart visade andra fåglar honom hur man fick tag i mat.

Foto: Facebook/The Dodo

Gradvis slutade Twerp att komma tillbaka till Susan.

Det var ett bittersött ögonblick för Susan Simon, som hade blivit fäst vid den lilla fågeln. Men i slutändan är hon glad att Twerp njuter av sitt liv i naturen. Kanske han en dag kommer att starta en egen familj på hennes veranda.

— Jag var ledsen när han försvann, men glad att han var tillbaka där han hörde hemma, sa Susan Simon till the Dodo.

Denna historien fick i alla fall mig att bli rörd. Jag vill hylla denna modiga kvinna som tog den lilla fågelungen under sina vingar och räddade hans liv!

Video: Sju svenska fåglar vi älskar att se vid våra fågelbord