Ensam myra fastnar i spindelnät – då ger hjältarna en lektion i hur man räddar sin vän

Många människor har en negativ inställning till småkryp och insekter.

Men efter att det här klippet fått fart på nätet, har människor runt om i världen fått en helt annan syn på… myror.

Det brukar sägas att det är i kritiska lägen som vi visar våra rätta jag – och det är just därför, som klippet på myrorna är fascinerande att se.

I klippet ser vi nämligen hur en ensam myra har fastnat i ett spindelnät. Men istället för att rädda sig själva, agerar kompisarna blixtsnabbt.

Modigt och osjälviskt, med uppenbar risk för sina egna liv, kliver de andra myrorna fram till spindelnätet. De arbetar tillsammans, för att hjälpa sin vän att komma loss.

myror, vänskap
Foto: Youtube

Men inte nog med det. Efter att ha räddat livet på sin vän, ägnar de hängivna myrorna två timmar åt att förstöra nätet – så att ingen annan i gruppen ska fastna.

Beteendet är fascinerande, i synnerhet som många människor kanske inte haft bilden av att insekter är villiga att riskera sina egna liv för att rädda andra. Men myror, de är uppenbart beredda att gå hur långt som helst för att rädda en vän!

Enligt The Dodo iakttogs myrornas beteende av forskare, som senare publicerade sina upptäckter i The American Naturalist. Klippet på myrorna har på kort tid fått spridning på nätet, och det är lätt att förstå varför. Se den tuffa räddningsaktionen i spelaren här under:

 

Dela vidare om du också tycker att fler borde se detta klippet, för att inse hur modiga och osjälviska myror faktiskt är!