FOTO: Youtube

Ekorren nära att dö av vattenbrist – då dyker oväntade djurhjälten upp och inser att det handlar om sekunder

Den heta sommarvärmen är härlig, men tyvärr finns det många djur som far illa. De vanligaste exemplen handlar om ägare som lämnar sina hundar i bilen. Men de är långt ifrån de enda som drabbas.

I Grand Canyon, USA, var det hela 31 grader varmt när turisten Paul Camp såg en stackars ekorre som kippade efter andan. Ekorren var så uttorkad av värmen att han höll på att dö. Då agerade Paul och gjorde det enda rätta!

Bildkälla: Youtube

Solen låg på och det var en sådan där dag när det nästan var olidligt varmt då Paul Camp turistade i Grand Canyon, USA. Temperaturen steg till hela 31 grader när Paul helt plötsligt fick syn på en liten ekorre. Han märkte ganska snabbt att det lilla djuret försökte få kontakt med honom. Det här är ovanligt, för ekorrar är normalt väldigt skygga djur som håller sig långt ifrån människor.

Paul blev förvånad och förstod först inte vad som hände.
– Ekorren började följa efter mig och sträckte upp armarna som om den ville att jag skulle plocka upp den, säger han till Daily Mail.

Bildkälla: Youtube

Senare insåg han att ekorren hade fått syn på hans vattenflaska. Han var i det närmaste helt uttorkad och i akut behov av vatten.
– Jag gav min flickvän vattenflaskan så att jag kunde ta en bild med min mobil  – och samtidigt började ekorren sträcka sina armar mot min flickvän, säger Paul.

Och mycket riktigt var det vatten han ville åt. Så Paul öppnade flaskan och hällde i ekorren vatten. Han var så törstig att nästan hela flaskan gick åt!

Om inte Paul och hans flickvän hade dykt upp så hade kanske inte den lilla ekorren hade varit i liv i dag. Dela gärna vidare för att påminna alla att djur kan fara illa i sommarvärmen! Ta hand om dem!