Döende kvinna tar farväl av sin älskade papegoja –fågelns plötsliga reaktion får tårarna att rinna
Papegojans farväl

Döende kvinna tar farväl av sin älskade papegoja –fågelns plötsliga reaktion får tårarna att rinna

Att förlora sin närmaste vän är aldrig lätt. Det spelar ingen roll om vi är ”förberedda” på det eller inte.

Sorgen som upplevs är inte heller begränsad till människor. Djur har också förmågan att känna sorg.

Visste du till exempel att papegojor är några av de mest känslomässiga och intelligenta varelserna på planeten? När de förlorar någon de älskar känner de en djup känsla av sorg.

Papegojan Sinbad fick nyligen uppleva sorg då hans ägare, som han delade sitt liv med i 25 år låg inför döden. Precis som med många djur, delade Sinbad ett mycket starkt band med sin ägare och därför blev förlusten väldigt smärtsam.

Normalt sett är Sinbad en mycket trevlig och optimistisk fågel, men när hans älskade låg på hennes dödsbädd verkade han förstå att situationen var allvarlig och han var ganska tyst.

Detta uppfattades som ett tecken på den enorma empati som fåglar tenderar att känna för sina ägare.

LÄS MER: Döende kvinnan vill ta farväl av sin älskade häst – då tar vårdpersonalen ett beslut som får tårarna att rinna

Får tusentals att fälla tårar

Papegojor kan uppleva depression när de förlorar en älskad på ungefär samma sätt som en människa skulle göra. Det finns till och med antidepressiva medel för fåglar.

Ögonblicket du snart kommer att bevittna fångades av en döende kvinnas dotter. Hon gör sig redo att ta farväl av världen och Sinbad tas in för ett sista möte.

Papegojans farväl
Foto: Youtube

Sinbad vill helt klart bara vara vid sin ägares sida och låter henne veta hur mycket hon betyder för honom. Och när han sitter på hennes mage låter hon honom veta hur mycket hon älskar honom också.

Om du kan ta dig igenom det här klippet utan att bryta i tårar är du mycket starkare än jag någonsin kunde hoppas på att vara.

Det band vi delar med våra husdjur är ett som inte alltid går att sätta ord på. Det är därför videoklipp som dessa hjälper oss att relatera till andra som älskar sina husdjur lika mycket som vi älskar våra.

Det här är ett av de sötaste ögonblicken jag någonsin sett, och alla som någonsin har haft ett husdjur som de verkligen bryr sig om kan säkert relatera till den här kvinnan.