Hunden Millie hade cancer och bara månader kvar att leva – då kom oväntad hjälp tusentals mil hemifrån

Hunden Millie hade cancer och bara månader kvar att leva – då kom oväntad hjälp tusentals mil hemifrån

Serena Gannon-Lodge och hennes make Andrew, blev förkrossade när de fick reda på att deras sex år gamla cocker spaniel Millie hade cancer, skriver Metro.

Men Millie gjorde mirakulös återhämtning.

Det var i juli i år som Serena Gannon-Lodge, som till vardags jobbar som veterinär, märkte att hennes hund Millie hade svullna lymfkörtlar – ett tecken på Malignt lymfom, blodcancer hos hund.

Och så var fallet, Millie hade cancer och hade bara sex månader kvar att leva.

Serena och Andrew som är från London flyttade till USA 2018. För att kunna rädda sitt älskade husdjur gjorde de mycket eftersökningar. Millie genomgick cellgiftsbehandlingar i fyra månader och under tiden hittade Serena och Andres ett djursjukhus i North Carolina, en av tre platser i världen som kan utföra stamcellstransplantationer på hundar.

Flög från London för att rädda

Men de behövde någon som kunde ge Millie stamceller. Då det visade sig att Coco, mamma till Millie hade matchande celler bestämde sig Cocos ägare Robert Alcock att omedelbart flyga till USA för att rädda Millies liv.

Detta för att använda Cocos stamceller för att transplantera dem i Millies kropp.

Otroligt nog fungerade det och Millie är nu under remission, det vill säga att hon i nuläget inte har några symptom på cancer.

Hennes mamma Coco bli den första brittiska hunden i världen som har donerat stamceller på detta sätt, skriver Daily Mail.

Millie överlevde mirakulöst cancern tack vare sin mamma. Foto: Facebook

— Millie betyder allt för oss, vi skulle göra allt för att rädda henne och för att hon ska vara lycklig, säger Ägaren Serena till den engelska tidningen Metro.

— Vi hade varit i Amerika i mindre än ett år och vi hade sparat till vårt hus så vi hade pengar och hade råd att göra det här. Vi använde våra besparingar för att betala för Millies behandling. Det hade vi gjort alla dagar i veckan, för att se till att hon har den bästa chansen att leva, fortsätter hon.

Hemma igen

Familjen beskriver de senaste månaderna som en känslomässig berg-och dalbana. Millie har tillbringat mycket tid på djursjukhus men fick komma hem den 13 december.

— Vi är så glada att vi får ha henne hemma igen över julen och att hon har kommit tillbaka till sitt normala jag, berättar Serena.

Mille har nu regelbundna kontroller för att se till att cancern inte kommer tillbaka, först om två år vet läkarna att hon är helt cancerfri.

Coco och Millie. Foto: Facebook

Vilken gripande historia. Dessa ägarna gjorde verkligen allt för sitt älskade husdjur. Dela gärna artikeln.