Döende kvinnan vill ta farväl av sin älskade häst – då tar vårdpersonalen ett beslut som får tårarna att rinna

Döende kvinnan vill ta farväl av sin älskade häst – då tar vårdpersonalen ett beslut som får tårarna att rinna

Jan Holman, 68, önskade sig bara en enda sak innan hon dog. När sjukvårdspersonalen fick veta vad bestämde de sig för att uppfylla den, rapporterar brittiska Mirror.

Jan Holman, 68, lades in på sjukhus för sex veckor sedan och är nu patient på Hospice of the Good Shepherd i Chester.

Hennes snabba sjukdomsförlopp gjorde att hon aldrig hann ta farväl av sina hundar Mony och Rowley eller sin häst Bob som hon haft i över tio år.

På grund av pandemin kunde hon heller inte ta emot några besökare och hennes man Dennis sa att det var tufft för henne.

Uppfyllde sista önskan

Men vårdpersonalen fick nys om Jans sista önskan och gjorde vad de kunde för att hon skulle få den uppfylld.

Eftersom att Jan också saknade sina djur, ordnade hospicet ett besök av hennes två Cavalier King Charles Spaniels, Monty och Rowley, samt hennes häst, Bob.

Även om hon inte kunde ta sig upp ur sängen var Jan glad över att få chansen att se gänget en gång till.

– Det var bara en sådan lättnad när Jan flyttades från sjukhuset till hospicet i Chester och vi kunde namnge besökare som kunde komma och träffa Jan regelbundet, men vi trodde aldrig att vi skulle kunna inkludera Monty , Rowley och Bob på besökslistan, säger hennes man Dennis till brittiska Mirror.

Han tillägger:

– All personal här har varit underbar. Jan har blivit så väl omhändertagen, inget är för mycket besvär även ner till att kocken kommer varje dag för att se vad han kan locka Jan att äta. Ingenting är för mycket besvär, inklusive att ordna med en häst att besöka.

Jan har bott i Chester i hela sitt liv och har arbetat med rundturer i trakten i 37 år.

– Jag kan bara inte förstå vad personalen här på hospice har gjort för mig. Fram till för några veckor sedan red jag fortfarande Bob varje dag och han är en så viktig del av mitt liv, och jag har saknat honom så mycket, säger hon till brittiska Mirror och tillägger:

– Jag visste att det var möjligt att ordna med mina hundar på besök eftersom vi hade en granne som var patient på hospicet för några år sedan och vi fick ta med hundarna för att besöka henne, men jag förväntade mig inte att de skulle någonsin kunna ge mig chansen att se Bob en gång till.

”Skillnad i människors liv”

Personalen på sjukhuset säger att de vill hjälpa patienterna och deras familjer så gott det kan.

– Det handlar om att göra skillnad för våra patienter och deras familjer på alla sätt vi kan. Vi vet att människor ibland är rädda vid tanken på att komma till hospicet, men det är en positiv plats där människor får stöd och blir väl omhändertagna, säger personalen.

– Arbetet på hospice gör verkligen en skillnad för människors liv.

Underbart gjort av personalen. Dela gärna artikeln om du håller med.