Byggarbetare får syn på varelse som fastnat i skum – inser vilket djur det är och förstår att det är bråttom 

De vilda små djurens värld krockar inte sällan med oss människors värld.

Ibland kan det leda till hemskheter för de små liven. Men lyckligtvis finns det människor som är beredda att rycka in när olyckan är framme.

Det var en tidig morgon på en byggarbetsplats i Missouri, USA. En byggarbetare hade precis stämplat in när han upptäckte några små gäster inne på området.

Det visade sig snart vara en familj ekorrar. Byggarbetaren lyckades släppa ut dem och upptäckte då ett hål i väggen där de måste ha kommit in.

Byggarbetaren plockade då fram en burk med fogskum som han sprayade in i hålet för att täta det.

Det dröjde dock inte länge förens det visade sig vara en till liten ekorre där inne. Genom fogskummet som ännu inte hunnit stelna sprang den stackars ekorren och fastnade i skummet.

Varje sekund räknades

Byggarbetaren förstod att det nu var bråttom. Snart skulle skummet stelna, vilket vore förödande för den stackars gnagaren som var helt täckt av det.

Genast agerade byggarbetaren och försökte få bort så mycket av skummet som möjligt, innan han körde den lille krabaten till kliniken Missouri Wildlife Rescue Center (MWRC).

Arbetaren agerade mycket snabbt och tog bort så mycket skum som möjligt innan han skyndade med ekorren till Wildlife Rescue Center”, skrev MWRC på Facebook.

Veterinärerna på kliniken jobbade mot klockan för att få bort allt skum innan det skulle stelna helt.

Genom att använda sig av bomullspinnar doppade i vegetabilisk olja så gjorde de rent pälsen bit för bit.

De gav ekorren smärtstillande och milt lugnande medel för att den skulle hålla sig lugn och inte ha ont.

De började med att göra rent luftvägarna så att den kunde andas ordentligt. Sedan gjorde de rent ögonen innan de satte igång med resten av pälsen. Därefter fick den lille vännen sova på kliniken över natten.

Återhämtar sig fortfarande

Dagen efter fortsatte de att ta bort det allra sista bitarna av skum. Därefter var den helt fri från det otäcka skummet. Nu återstod bara återhämtning. Ekorrens hud var röd och irriterad efter behandlingen.

Ännu bor den lilla ekorren kvar på kliniken. Men han återhämtar sig för varje dag som går.

Vi håller fortfarande ett öga på hans tillstånd, och det är en lång väg till återhämtning, men vi är förvånade över hans nuvarande framsteg”, skrev MWRC på Facebook.

De räknar med att han kan få återförenas med sin familj lagom till Halloween. Men fram tills dess så njuter personalen av hans fluffiga sällskap.