Brevbärare hör kvinna skrika på hjälp i huset – när polisen öppnar dörren tror de inte sina ögon

Hur skulle du reagera om du hörde någon ropa på hjälp i en främmande bostad? Skulle du gå in? Ringa polisen? Eller bara gå vidare och låtsas som ingenting?

UPS-föraren Lee Purdy hamnade i precis denna situation – och han valde att agera.

Men situationen slutade inte riktigt som han hade tänkt. Inte alls faktiskt!

Lee Purdy var ute på sin vanliga runda och lämnade paket i staden Clackamas i Oregon, USA, när han plötsligt hörde ett skrik från ett av husen han passerade.

Det var en kvinnoröst som skrek på hjälp. Han blev förskräckt och visste inte riktigt vad han skulle göra först. Rösten lät lite märklig, som om personen hade svårt att prata ordentligt. I förvirringen valde Lee att ringa sin fru för att be om råd.

Hon beordrade honom genast att lägga på och ringa polisen istället.

Polisen var snabbt på plats och förberedde sig på att gå in i huset. De hade ingen aning om vad som skulle möta dem där inne, men de var beredda på allt. Eller de trodde i alla fall att de var beredda på allt.

När de kom in i vardagsrummet insåg de snabbt att de inte fanns några människor i huset. Men mitt i vardagsrummet satt en papegoja på sin pinne och skrek ”hjälp mig”.

UPS delivery driver heard someone yelling for "help" inside of a residence. Deputies responded and found the culprit. We…

Posted by Clackamas County Sheriff's Office on Monday, November 6, 2017

 

Det var alltså papegojan Diego som Lee hade hört. Polisen blev förvånade – men också lättade. De var skönt att ingen, inte ens Diego, var i behov av deras hjälp.

Diegos ägare Susan Baird berättade senare att det inte första gången som hennes fågel skrämt upp människor omkring sig. Han älskar att härma ljud från både människor och djur, och tydligen har just orden ”hjälp mig” blivit lite av hans favoritfras.

När familjen haft gäster hemma har de ofta frågat om de konstiga skriken på hjälp i rummet bredvid.

Youtube/Inside Edition

Vad skönt att det inte var någon som vara i fara på riktigt!

Dela gärna den här artikeln vidare om du också fick ett leende på läpparna av Diegos påhitt!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/EuyjYRE64ss” /]