Kvinna ser märklig låda på löpturen – en titt på insidan får henne att agera direkt

Äntligen är våren här i stora delar av landet, och för många lockar då utomhusträning.

När en kvinna i Kentucky, USA, var ute på en löptur för en tid sedan såg hon något som fångade hennes uppmärksamhet.

Och innan hon visste ordet av det blev hon en hjälte som lyckades rädda hela sex stycken små liv.

Att vara ute och springa i ett härligt skogsstråk är något som väldigt många tycker är den roligaste typen av träning.

Det doftar gott om växterna, man får vara ute i friska luften och har man tur kanske man får se en liten hare eller något annat fint.

När Brigette Brouillard i Kentucky, USA, var ute på en löptur för en tid sedan vändes dock hennes träningspass helt och hållet.

Det hela började som en vanlig joggingtur ute i spåret, men slutade med att hon fick rädda sex stycken små krabater som blivit övergivna och lämnade alldeles ensamma.

Såg en låda nära spåret

Brigette arbetar till vardags på djurcentret ”Second Chances Wildlife Center,” som hon själv har startat, men den här dagen var hon ledig.

Det hela började med att hon fick syn på en låda.

”Jag var fem kilometer in när jag såg en stor låda i kartong precis intill spåret. Den var vänd till sidan med toppen öppen. Jag kollade inuti och det tog ett tag för mig att processa det jag såg,” skriver hon på djurcentrets Facebooksida.

När hon väl tittade in i lådan såg hon att det rörde sig, och där i låg sex stycken marsvin.

”Någon hade dumpat dem”

Men hon såg inga människor i närheten.

”Någon hade dumpat dem! Kanske hoppades de att någon skulle hitta dem, eller tänkte att de skulle vara ok i Cherokee Park. Marsvin lever inte vilt i Kentucky, och hade antingen svält ihjäl eller blivit uppätna av en hund eller andra vilda djur.”

Eftersom Brigette arbetar med övergivna djur visste hon att hon behövde få de därifrån så fort som möjligt.

”Lådan var lite stor och den var lite för tung för mig att bära 5 kilometer tillbaks till min bil, så jag stoppade en man och bad honom gå med mig (och sex pratglada marsvin) tillbaks till bilen,” skriver hon på Facebook.

Tog med marsvinen hem

Brigette tog med de små liven hem till sig och som tur är var det väldigt många som var intresserade av att adopterade dem.

”Jag har hittar fantastiska hem till de alla och kanske behåller två själv. Hur lyckosamt är det inte att det var just jag som sprang förbi dessa små tjejer?,” har hon skrivit på Facebook.

Tack för att du räddade dessa små sötnosar!